RUGĂCIUNEA 

Calea rugăciunii în familie. Postul și Crăciunul
achizitionare: 28.11.2003; sursa: Parohia greco-catolica Sf. Gheorghe, Oradea

capitolul urmatorCuprinscapitolul anterior Joi, 16 decembrie 2004

În numele Tatălui și al Fiului,
și al Spiritului Sfânt. Amin.

 

Din Epistola lui Iacob

De unde vin războaiele și de unde certurile dintre voi? Oare, nu de aici: din poftele voastre care se luptă în mădularele voastre? Poftiți și nu aveți; ucideți și pizmuiți și nu puteți dobândi ce doriți; vă sfătuiți și vă războiți, și nu aveți, pentru că nu cereți. Cereți și nu primiți, pentru că cereți rău, ca voi să risipiți în plăceri. Prea desfrânaților! Nu știți, oare, că prietenia lumii este dușmănie față de Dumnezeu? Cine deci va voi să fie prieten cu lumea se face vrăjmaș lui Dumnezeu. (IV, 1-4)

 

Reflectăm

Cuvintele dure ale apostolului ne rănesc: de câte ori nu am crezut că rugăciunea este un fel de baghetă magică pe care la prima ineficiență am pus-o repede deoparte? În loc să ne ajute să obținem tot ceea ce voim, rugăciunea ne învață să cerem și să dorim în mod corect. Nu tot la fel sunt învățați și copiii mici: "Spune: te rog?" Nu cumva noi adulții această curtoazie o uităm adeseori?

 

Tatăl nostru...

Mulțumim, Doamne, pentru această zi; mulțumim, pentru cine ne stă alături: mulțumim pentru cine l-am întâlnit; mulțumim pentru cine ne va surâde; mulțumim și pentru cine nu va fi gentil cu noi; mulțumim pentru prezența Ta în viețile noastre. Amin.

 

Nădejdea noastră este Tatăl, scăparea noastră este Fiul, acoperământul nostru este Spiritul Sfânt, Treime Sfântă, mărire Ție. Amin.
 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire