Despre sit 

Mesaj către cititorii website-ului ProFamilia.ro
achizitionare: 21.10.2003; sursa: Conferința Episcopilor Catolici

Mesaj către cititorii website-ului ProFamilia.ro

"Vă îndemn să vă puneți toate forțele în slujba
comuniunii, în strânsă legătură cu Episcopul,
colaborând cu el și cu preotul (...). Ajutați parohia
voastră să redescopere pasiunea pentru vestirea
Evangheliei și să cultive grija pastorală care merge
în întâmpinarea tuturor pentru a-l ajuta pe fiecare să
experimenteze bucuria întâlnirii cu Domnul".

Papa Ioan Paul al-II-lea

Iubiți frați în Cristos,

Conferința Episcopală Română a primit cu entuziasm inițiativa prezentată de un grup de familii romano-catolice și greco-catolice de realizare a unui website cu privire la familie și viață. Acesta se dorește a fi un material util atât pentru familiile catolice cât și pentru tinerii catolici care doresc să se pregătească bine pentru primirea sacramentului căsătoriei.

Elaborat de acest grup de familii în strânsă colaborare cu episcopii catolici din România și cu Consiliul Pontifical pentru Familie, site-ul vrea să fie un răspuns la apelul Sfântului Părinte Papa Ioan Paul II adresat la recenta vizită "Ad limina apostolorum" a Episcopilor români, din februarie 2003: "... trebuie să țineți seama de primejdiile ce pot apărea în societatea de astăzi: fragilitatea cuplurilor, emigrația constantă a familiilor tinere spre țările occidentale, având adesea drept consecință încredințarea grijii copiilor în mâinile bunicilor, separarea forțată a soților [...], practicarea tot mai răspândită a avortului, controlul nașterilor prin metode contrare demnității umane, sunt probleme care vă solicită atenția și impun o acțiune pastorală adecvată".

În cadrul Mesajului Conferinței Episcopale Române din luna mai era menționat faptul că "Familia rămâne celula fundamentală a Bisericii și a societății, mediul în care crește și este educată noua generație creștină. Aflându-se în pragul integrării europene, societatea românească trebuie să fie pregătită pentru a înfrunta problemele actuale ce duc la dezbinarea și distrugerea familiei, care ar trebui să constituie nucleul educației creștine a noii generații (...). Neintervenind imediat asupra acestor probleme majore, de importanță vitală pentru actuala și viitoarea societate românească, noi toți ne facem responsabili de numeroșii copii abandonați, de copiii străzii sau de cei uciși mai înainte de a se naște, situație care se concretizează prin scăderea remarcabilă a populației României, în ultima perioadă de timp. De aceea invităm autoritățile bisericești și civile, toate instituțiile publice abilitate și mass-media să ne unim forțele pentru a reda instituției familiei demnitatea, tăria și strălucirea cu care a înzestrat-o Dumnezeu." (Mesajul Conferinței Episcopale Catolice din România pe tema familiei, 22 mai 2003 - Blaj).

În cadrul aceluiași Mesaj, prezentându-se situația actuală dificilă a familiei în România, se amintea despre influența distructivă a mass-media asupra familiei. Acest website dorește să reprezinte o influență pozitivă. Website-ul s-a născut din dorința de a veni în sprijinul credincioșilor catolici români atât din țară cât și emigrați. Aici pot fi găsite informații despre fundamentele biblice și teologice ale acestui sacrament înființat de Isus Cristos, precum și multe documente și cateheze apărute în domeniul pastoralei familiei. Website-ul se dorește de asemenea a fi și un mijloc modern, menit să sporească dialogul și comunicarea dintre familiile catolice de diferite rituri.

 

Vă îndemnăm să vizitați acest website și să colaborați cu realizatorii acestuia!

"Iar Dumnezeul păcii, cel ce prin sângele unui testament veșnic, a înviat din morți pe păstorul cel mare al oilor, pe Domnul nostru Isus, să vă întărească în orice lucru bun, ca să faceți voia lui, și să lucreze în noi ceea ce este bineplăcut în fața lui, prin Isus Cristos, căruia fie mărirea în vecii vecilor. Amin!" (Ev 13, 20-21).

În Domnul Isus!

București, 21 octombrie 2003
 

IPS Ioan Robu
Președintele
Conferinței Episcopale Române
PS Jozsef Tempfli
Comisia pentru familie din cadrul
Conferinței Episcopale Române

 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire