MEDITAȚII 


Reflecția săptămânii
Diverși autori ne oferă în fiecare săptămână câte o meditație. O puteți primi prin email dacă vă abonați la acest serviciu, oferit de ProFamilia (a se vedea: abonamente).
   
Imitațiunea lui Cristos
"Recomandând această carte, ne rugăm ca un număr cât mai mare de frați și surori din Biserica Catolică sau din afara ei să guste din pacea și echilibrul sufletesc ce izvorăsc din meditarea ei." (IPS Ioan Robu) [Text disponibil și ca eBook.]
 
Meditații la Calea Crucii
Am reunit aici meditații ce pornesc de la Stațiunile Căii Crucii, scrise fie pentru Vatican, fie pentru ProFamilia.ro!
   
Meditații la misterele Rozariului
Am reunit aici meditații pe marginea celor 20 de mistere ale Rozariului, scrise special pentru ProFamilia.ro, la un an de existență!
 
Pâinea zilnică a cuvântului
Din cartea "Pâinea zilnică a cuvântului. Comentariu la lecturile feriale ale Liturghiei, ciclul I și II" am selectat meditațiile de Postul Crăciunului și Postul Mare.
   
Meditații zilnice
Meditații zilnice pentru perioada Postului Mare 2006, scrise de Don Schwager.
 
Să educăm prin pilde și povestioare
Fr. Daniel Ciobanu FSC, a strâns 345 pilde și povestioare care invită la reflexie. Ele sunt grupate în această carte pe categorii: Crăciun, vacanță, căsătorie/familie, sensul vieții etc.
   
Meditațiile pr. Cantalamessa
Diverse meditații susținute de regulă în fața Papei și apropiaților săi de către predicatorul papal, pr. Raniero Cantalamessa.
 
Tăcerea, atribut divin
Isus Cristos, din iubire față de noi, insultat și învinuit în fața lui Pilat, a păstrat cea mai miraculoasă tăcere. Tăcerea face parte din crucea de fiecare zi, pe care trebuie să o îmbrățișeze fiecare creștin și să-l urmeze pe Cristos.
   
Forja
"Sfințenia nu constă în a face lucruri mari... Pentru tine constă în a te mistui până la ultima fibră, slujind pe Dumnezeu acolo unde te va trimite El." (Sf. Josemaria Escriva, fondatorul Opus Dei)
 
Vocația mea este iubirea
"Doamne Isuse, deschide-mi cartea vieții: privește să vezi ce au făcut sfinții pentru Tine. Toate acestea aș dori să le fac eu pentru Tine, să îndur pentru Tine, să rabd pentru Tine!" (Sf. Tereza a Pruncului Isus)
   
Fericirile
În tot ce face, omul caută fericirea. Fericirea este necesară pentru viața noastră așa cum oxigenul este necesar pentru plămânii noștri, așa cum sângele este necesar pentru organismul nostru.
 
Calea Crucii audio
Calea Sfintei Cruci in format audio, pregătită de tinerii din Iași cu ocazia Marelui Jubileu din anul 2000.
   
 


 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire