LITURGIE 


Sfânta Liturghie în rit latin
Textul rânduielii Sfintei Liturghii în rit latin (romano-catolic), așa cum a fost publicat în "Preces - carte de rugăciuni", lucrare apărută în 1996 la Editura Presa Bună din Iași.
   
Sfânta Liturghie în rit bizantin
Textul rânduielii Sfintei Liturghii în rit bizantin (greco-catolic), preluat din "Cartea de rugăciuni" apărută la Editura "Viața Creștină" din Cluj-Napoca sub îngrijirea pr. prof. Anton Goția.
 
Despre Anul liturgic
Anul liturgic caută să întrețină vie amintirea vieții Domnului, precum și a Sfinților, în mintea și viața de toate zilele a credincioșilor, prin comemorarea periodică a acestora.
   
Calendar
Fiecare zi din calendar include diverși sfinți sărbătoriți, diverse lecturi... Nici o zi nu seamănă cu alta: descoperiți bogăția zilei de astăzi!
 
Despre Posturi
În această secțiune am strâns diferite texte despre diferitele Posturi din calendarul creștin, după ambele rituri.
   
Simboluri liturgice
"Raporturile dintre Dumnezeu și oameni se bazează nu numai pe limbajul vorbit, ci și pe limbajul semnelor... [Text disponibil și ca eBook.]
 
Maranatha - predici pentru anii A, B, C
O colecție de predici alcătuite de pr. Anton Dancă, pentru fiecare dintre cei trei ani liturgici din ritul latin, predici care au circulat în formă dactilografiată încă înainte de 1989. [Text disponibil și ca eBook.]
   
Predici pentru duminicile și sărbătorile de peste an
Peste 80 de predici scrise de preotul greco-catolic Gheorghe Neamțiu, pentru duminicile și sărbătorile din calendarul bizantin. [Text disponibil și ca eBook.]
 
Alte predici
Diferite predici, de diferiți autori. Pentru început 12 predici ale pr. Claudiu Dumea și predici pentru Advent ale Card. Tomas Spidlik.
   
Index de predici
Un instrument pentru a ușura găsirea unei predici pentru o anumită duminică sau pentru un anumit pasaj evanghelic.
 
Predici la solemnități, sărbători și comemorări
Aproape o sută de predici scrise de pr. Anton Dancă pentru solemnități, sărbători și comemorări după calendarul latin.
   
 
RECOMANDĂRI din alte situri

Situl CatholicLiturgy.com se prezintă ca o inițiativă ce urmărește oferirea de informații liturgice cât mai multe și mai exacte. Este dedicat exclusiv ritului latin.

Situl Diecezei Romano-Catolice de Iași publică anual textul Agendei liturgice pe anul în curs, unde aveți informații despre fiecare zi a anului, cu lecturile și sfântul zilei (după calendarul latin, bineînțeles), precum și câte o scurtă tabletă.

Același sit oferă textele a 143 de cântece religioase, dispuse atât pe categorii cât și alfabetic.

Situl Greek-Catholic.ro include de asemenea o colecție impresionantă de texte de cântece religioase: nu mai puțin de 200, dispuse de asemenea pe categorii și alfabetic.

Catholica.ro oferă cele două colecții de cântece religioase recomandate mai sus sub formă de cărți electronice (eBooks) gratuite!

aveți sugestii de alte recomandări?
atunci contactați-ne!


 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire