APOLOGETICĂ 


Existența istorică a lui Isus
"De două mii de ani discuțiile în jurul existenței lui Isus Hristos încă n-au încetat, și, departe de a înceta, parcă sunt tot mai înverșunate pe zi ce trece. Istoria nu cunoaște o persoană care să-i fi dat mai mult de lucru." (Pr. prof. Ioan Miclea)
   
Biblia răspunde
Explicațiile din această carte încearcă să clarifice unele subiecte din Sfânta Scriptură prin care unii, interpetându-le fiecare după părerea sa, atacă învățătura Bisericii care datează de la începutul creștinismului.
 
Religia
"Faptul religios are origini în realitatea umană, în ceea ce are ea mai profund și specific: spiritualitatea. În ființa spirituală a omului există o orientare spontană spre Ființa divină." (Pr. prof. dr. Eugen Popa) [Text disponibil și ca eBook.]
   
Urmele lui Dumnezeu
Un Abecedar ai credinței pentru cei care nu au studiat religia și încearcă acum să se inițieze. Poate să fie și un îndrumar pentru cei care doresc să învețe pe alții elementele credinței.
 
Reîncarnare și înviere
"Doctrina despre reîncarnare și cea despre înviere sunt atât de tributare unor concepții divergente despre lume încât este cu neputință a le concilia sau a le combina. Se impune deci o alegere." (Card. Godfried Danneels - Paști 1991) [Text disponibil și ca eBook.]
   
O credință fără dubii
Din diverse surse am colecționat această serie de articole, în creștere continuă, pe diverse teme controversate ale credinței.
 
De ce nu se căsătoresc preoții catolici
"Discuții cu privire la celibatul preoților catolici au existat întotdeauna. Ele au adesea un caracter polemic, pătimaș. Părerile despre originea celibatului preoțesc sunt foarte diferite." (Pr. Claudiu Dumea)
   
 
RECOMANDĂRI din alte situri

CatholicAnswers.org este un sit dedicat problemelor de apologetică, de altfel o sursă de inspirație pentru materialele publicate de noi la secțiunea "O credință fără dubii".

CatholicEducation.org este o resursă excepțională de materiale pe diverse teme, printre care și apologetica.

aveți sugestii de alte recomandări?
atunci contactați-ne!


 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire