RUGĂCIUNEA 

Calea rugăciunii în familie. Postul și Crăciunul
achizitionare: 28.11.2003; sursa: Parohia greco-catolica Sf. Gheorghe, Oradea

CUVÂNTUL EPISCOPULUI

"Eu sunt lumina lumii"...,

Noaptea nu vede nimeni; suntem cu toții orbi. Atunci când, însă, se ivesc zorii există oameni care își închid ochii și rămân în întuneric și există oameni care își deschid ochii și sunt iluminați.

Cuvântul - lumina și viața a toate - mărturisește despre el însuși ce este și ce poate să facă: ni se comunică iluminându-ne și făcându-ne să vedem. Venirea Cuvântului provoacă o criză, cu o dublă consecință: sunt unii care îl acceptă, iar alții care îl refuză. Aceasta este sentința, de viață sau de moarte, pe care omul și-o dă lui însuși.

Vă binecuvântez pe toți cei aflați în rugăciune, în așteptarea Crăciunului, în așteptarea venirii lui Isus, "lumina lumii", în viața voastră.

+ Virgil Bercea

Ce trebuie făcut

Itinerariul pentru rugăciunea în familie este compus din această broșură și de patru lumânări, câte una pentru fiecare săptămână. Propunerea noastră este aceea de a se spune rugăciunea înainte de prânz sau înainte de cină, atunci când toți membrii familiei sunt împreună. Adunați în jurul mesei, se aprinde o lumânare, în timpul unei săptămâni se aprinde aceeași lumânare; acesta este gestul care spune că a început rugăciunea: lumina indică o prezență invizibilă, dar reală, oaspetele atât așteptat de noi, Isus, care este mereu prezent atunci când doi sau trei sunt adunați în numele lui. Lumânarea aprinsă va fi pusă în mijlocul mesei în așa fel încât toți să o poată vedea cum arde și, împreună, vor face semnul crucii, se va citi pericopa evanghelică și meditația care urmează (reflecția), rugăciunea "Tatăl nostru" și încheierea.

Mulțumim pr. Olimpiu Todorean care a tradus și adaptat aceste texte, și care le-a oferit pentru folosire tuturor.


Parohia "Sfântul Gheorghe", Oradea

Broșura de față este o traducere și adaptare după broșura Luce di vita, editată de Centrul Euharistic, Italia. Traducerea și adaptarea: pr. Olimpiu Todorean Corectura: Cornelia Vesea


vezi pe anul 2003 sau 2004
 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire