Revista "Familia creștină" - 04/2005 

ÎNGERUL VESTITOR. STELUȚE SIMPLE
M.G.

Pe drumul stelei spre BetleemCuprinsȘifonierul, Leul și Vrăjitoarea

 

Îngerul vestitor al Nașterii

De ce să nu înlocuim banalul "vârf de pom" cu mai creștinescul "Înger vestitor al Nașterii"? Îl putem confecționa în casă, fără cheltuială, cu mijloace simple. Bradul nostru va fi mai "frumos, al lui Cristos...", după cum spune colindul.

Avem nevoie de un sul de carton rămas de la una din foliile folosite la bucătărie, tăiat la aproximativ 20 cm, o coală de bloc de desen pe care urmează să fie transpus modelul din revistă, creioane colorate pentru a colora fața și mâinile Îngerului, hârtie dantelată sau chiar o bucățică de dantelă pentru aplicat peste aripi, hârtie decorativă sau o bucată de material mătăsos pentru a îmbrăca haina și mânecile și o bucățică de hârtie aurie pentru aureolă.

  • Transpuneți modelul din revistă pe coala de bloc.
  • Decupați componentele, dublând forma pentru aripi.
  • Colorați fața și mâinile îngerului.
  • Scrieți frumos pe coala din mâinile Îngerului cuvintele cântului de laudă din Evanghelia după Sf. Luca.
  • Tăiați fantele unde urmează să lipiți mâinile.
  • Decupați după același model hârtia decorativă / materialul mătăsos și dantela pentru haină, mâneci și aripi, precum și hârtia aurie pentru aureolă, lăsând și puțină margine care să se lipească pe dos. Aplicați-le și lipiți-le. Nu uitați să faceți tăietura pentru brațe și în material.
  • Asamblați componentele astfel: mai întâi brațele, dar numai cât intră din ele în fantele tăiate în partea din față; cele două laturi ale corpului; aripile la mijlocul spatelui; corpul cu brațele și aripile în jurul sulului de carton; capul în partea superioară a sulului.

Îngerul e gata! Nu mai rămâne decât să-l așezați în vârful pomului. Crăciun fericit!


click pe imagine


Un cadou ușor de realizat

Și cei mai mici pot broda pe carton colorat sau pe etamină o stea pe semnul de carte pentru cei mari, cu punct de cruciuliță! Folosiți ață de brodat galbenă sau portocalie și aveți grijă să formați cruciulițele întotdeauna în același sens, pentru aspectul îngrijit al broderiei.


 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire