Revista "Familia creștină" - 01/2005 

JOCURILE PROFAMILIA.RO
Familia creștină

CuprinsRobin Williams

 

Situl ProFamilia.ro vă oferă o serie de jocuri, producție proprie, gratuite, adresate nu doar copiilor. Vă invităm să cunoașteți cele mai recente jocuri publicate și să le descărcați de la adresa

www.profamilia.ro/divertisment.asp?rkn

 

rknIona

Descriere

Cine nu știe clasicul joc "Spânzurătoarea"?

Iată-l aici în haine diferite, folosind relatarea biblică despre Iona înghițit de peștele cel mare. Din zece încercări sunteți invitați să ghiciți cuvântul sau expresia aleasă aleator de joc. Dacă nu reușiți, Iona va fi înghițit de balenă!

Există trei categorii de cuvinte și expresii: cu temă religioasă (400); cu temă generală (1000); și câteva zeci pentru copii. Dacă la biblioteca mare de cuvinte și expresii mai adăugăm animația și sunetele din joc, avem în final un minunat instrument de relaxare dar și de exersare a creierului.

 

rknSlide

Descriere

Un alt joc clasic al copilăriei, modernizat. Vă amintiți de tabla cu opt piese - cu cifre pe ele - și un spațiu gol? Trebuia să amestecați piesele apoi să reconstituiți diferite configurații. Acum tabla conține imagini, care sunt împărțite automat în piese (3x3, 4x4, 5x5), iar sarcina Dvs este să reconstituiți imaginea folosindu-vă de spațiul gol.

Există trei variante ale acestui joc, fiecare cu câte 10 imagini. Diferența este că primul folosește fotografii, al doilea imagini abstracte, iar al treilea desene animate. Un alt joc pentru toate vârstele, distractiv dar și provocator.

 

rknLitere

Descriere

Acest al treilea joc se adresează copiilor care sunt în etapa învățării literelor. În partea de sus sunt puse aleator patru litere, dintre care doar una este cea care lipsește din cuvântul scris în partea de jos. Jocul are fundal sonor și efecte folosind chiar vocea îndrăgitului Mac Donald.

Există două nivele de dificultate. La nivelul ușor litera lipsă este întotdeauna prima sau ultima. La nivelul normal litera lipsă poate fi oriunde în interior. Cuvintele sunt alese aleator, dintr-o listă de 123 de cuvinte.

În viitor va apare și o versiune cu calcule aritmetice, destinată evident tot celor mici.
 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire