Revista "Familia creștină" - 07/2004 

REVISTA "FAMILIA CREȘTINĂ" LA IAȘI
Familia creștină

Miracolul vietii nenascuteCuprinsCu jucariile... nu e de joaca!

 

Evenimentul este de fapt o suită de evenimente - și toate au legătură cu spiritul familiei.

Mai întâi, însuși cadrul în care a fost lansată la Iași revista noastră este un eveniment de înalt nivel, și anume sesiunea Sinodului diecezan referitoare la apărarea familiei și a vieții, prezidată de Episcopul Petru Gherghel, în data de 25 noiembrie. Apoi, faptul că asupra problemelor familiei există o convergență de preocupări din partea laicilor, a preoților, a călugărilor și călugărițelor. În sfârșit, problematica pusă în discuție: nu generalități, nu chestiuni teoretice. Greutăți reale pe care le întâmpină viața de familie, atacată de confuzii de sensuri, sărăcie, emigrare, de lipsa posibilităților de educare și de comunicare, au fost semnalate - la diferite nivele de organizare sinodală, începând cu cel local, parohial și până la spațiul de activitate din cadrul mișcărilor pentru familie și viață, astfel încât, pe baza unei ample consultări, să se poată lua deciziile eficiente.

Considerăm că acest interes este el însuși o Veste Bună, după cum sunt mișcările pentru familii, Centrele de Ajutor pentru Viață, multiplele programe de pregătire pentru căsătorie, realizate și cu sprijinul ordinelor călugărești, la fel ca școlile catolice, grădinițele, centrele sanitare.

În acest decor, revista "Familia creștină", primită și promovată cu deosebită disponibilitate, a înțeles că poate fi un util instrument pentru răspândirea valorilor și pentru mai buna comunicare și cunoaștere a familiilor din toată țara și a prietenilor Familiei.
 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire