Revista "Familia creștină" - 06/2004 

PROFILURI VIP: SHANIA TWAIN
Familia creștină

Pagina ITCuprinsDin premierele lunii noiembrie

 

Are aproape 40 de ani, vârstă pe care nu o arată totuși. Muzica ei încântă auzul nostru, orice vârstă am avea, iar frumusețea ei o face greu de uitat. Viața Shaniei Twain nu a fost însă întotdeauna roz. Vă propunem să o cunoaștem foarte pe scurt în rândurile ce urmează.

Eilleen Regina Edwards s-a născut la 28 august 1965, în Windsor, Ontario; părinții ei au divorțat când avea doar doi ani. Mama ei, Sharon, a plecat cu cele trei fiice în Timmins, Ontario, un sărac oraș minier, unde s-a căsătorit cu Jerry Twain, un indian Ojibwa nativ canadian, cu care a mai avut doi băieți. Familia a trecut prin perioade de sărăcie, și copiii au învățat dureros de mult ce înseamnă să fii flămând. Sharon a susținut de la început talentul evident al fiicei sale; puțin după vârsta de opt ani, ea a ajuns în spectacole de televiziune. De la vârsta de 10 ani, își scria propriile cântece și visa la o viață mai bună. La vârsta de 16 ani a cântat în prima ei formație, Longshot. Muzica era viața ei; după absolvire, a cântat în diferite formații prin localuri, de la pop la rock.

Tragedia a lovit din plin familia când Eilleen avea 21 de ani. Mama ei și tatăl ei vitreg au decedat într-un accident de mașină, Eilleen rămânând cu custodia fraților ei, și cu responsabilitatea creșterii lor. A renunțat la prenumele său pentru cuvântul Ojibwa Shania, care înseamnă "Sunt pe drumul meu". Și-a păstrat numele tatălui ei vitreg, Twain. Astfel, și-a luat numele sub care e cunoscută de milioane de fani. Primul ei album nu a avut un succes foarte mare, dar a atras atenția unui producător de muzică sud-african, Robert John Mutt Lange, care trăia pe atunci în Anglia. Vorbind mult la telefon și împărtășind idei de cântece, când s-au întâlnit pentru prima oară în iunie 1993, erau deja buni prieteni. În următoarele luni au scris mai multe cântece împreună, și în final totul s-a transformat într-o poveste de iubire; s-au căsătorit în 28 decembrie 1993. În prezent au un fiu de trei ani, Eja - un nume cu influențe indiene, ales de Mutt.

Shania Twain a devenit una dintre cele mai de succes cântărețe din istorie. Este prima femeie ale cărei albume consecutive au fost vândute în peste 10 milioane de exemplare în Statele Unite. A câștigat nenumărate premii, inclusiv premiul "Artistul Anului" din partea Asociației pentru Muzica Country, și un Premiu Grammy în 1999. A fost de asemenea desemnată "Cea mai frumoasă femeie canadiană a secolului". Ultimul ei album, "Up!", a apărut în 2002 în trei variante, din dorința de a le oferi fanilor muzica pe care ei o gustă și o așteaptă de la ea.

Shania nu a lăsat ca faima și bogăția să o facă să uite dificultățile din trecut, sau să ignore dificultățile altora. În timpul unor turnee, a donat parte din veniturile provenite în urma fiecărui concert al ei asociațiilor de binefacere locale care ajutau copiii flămânzi. Compasiunea ei față de aceștia se datorează faptului că, așa cum spune ea, "am fost acel copil flămând".
 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire