Revista "Familia creștină" - 06/2004 

CĂRȚI PE CARE LE RECOMANDĂM & CONCURS
Familia creștină

Exista limite in exprimarea iubirii?CuprinsDealul Crucilor

 

Gary Chapman:
Cele cinci limbaje ale iubirii

În urma unei îndelungate experiențe în calitate de consilier matrimonial, dr. Gary Chapman a ajuns la concluzia că principala problemă a cuplurilor contemporane o reprezintă modul în care partenerii își comunică afecțiunea. El susține că dincolo de limbajul specific în care fiecare dintre noi își exprimă sau primește iubirea, există cinci limbaje principale: cuvintele de încurajare, timpul acordat, primirea de daruri, serviciile și mângâierile fizice. De regulă, limbajul dumneavoastră principal de iubire nu este același cu al soțului sau al soției. Scopul acestei cărți nu este să elimine confuziile din jurul acestui cuvânt, iubire, ci să se concentreze asupra acelui tip de iubire esențial pentru sănătatea noastră afectivă.

 

G. Chapman, R. Campbell:
Cele cinci limbaje de iubire ale copiilor

Fiecare copil, ca de altfel fiecare adult, își exprimă și receptează cel mai bine iubirea într-un limbaj propriu. Oricât de mult ar fi iubiți de părinți, copiii nu știu acest lucru de la sine. De aceea este foarte important ca părinții să descopere și să învețe principalul limbaj de iubire al copiilor lor. Prin intermediul acestui limbaj, îi veți putea transmite, în mod eficient și necondiționat, sentimente de respect, afecțiune și implicare totală, care vor avea o mare rezonanță în sufletul său. Atunci când copilul simte că este iubit, nu numai că îi veți satisface cea mai profundă nevoie emoțională, dar va fi mult mai receptiv la sfaturile și îndrumările dumneavoastră ca părinți.

 

Ross Campbell:
Educația prin iubire

Într-o lume tot mai tulbure, copiii au nevoie să fie cât mai bine pregătiți de către părinți pentru viață. Marea problemă este să educi copiii cu dragoste și să-i disciplinezi în mod echilibrat. Mulți părinți se întreabă ce e de făcut și cum ar putea să le ofere un model bun care să fie acceptat și de copii. Ross Campbell recomandă o metodă de educație prin care se urmărește formarea persoanei, și nu un simplu control al comportamentului. Premiza unei formări eficiente este iubirea necondiționată de care copilul are nevoie pentru a se maturiza și pe care nu o poate găsi decât alături de părinți. Sugestiile practice însoțite de povești edificatoare, dar și de încărcătură emoțională, fac din această carte un manual prețios al părintelui ideal.

 


 

Cele trei cărți de mai sus au apărut la editura Curtea Veche (www.curteaveche.ro), iar "Familia creștină" vi le recomandă cu căldură. Revista noastră, în colaborare cu editura Curtea Veche, oferă cititorilor posibilitatea câștigării a trei cărți, prin următorul

CONCURS "CARTEA DE LA CURTEA VECHE"

Tot ce trebuie să faceți este să ne scrieți gândurile Dvs despre revistă, ce vă place și ce ați dori să citiți în aceste pagini, iar noi vom trage la sorți trei câștigători. Scrieți-ne opinia Dvs, împreună cu cartea pe care ați dori-o, fie prin email, la familiacrestina@profamilia.ro, fie prin poștă la adresa Librăria "Sf. Iosif", 70748 București, Gen Berthelot 19, cu specificația "pentru concursul Cartea de la Curtea Veche". Toate răspunsurile expediate până la data de 19 noiembrie 2004 intră în concurs. Numele câștigătorilor vor fi publicate pe situl www.profamilia.ro și în suplimentul de Crăciun.
 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire