Revista "Familia creștină" - 06/2004 

ȘTIRI INTERNE
Familia creștină

Stiri externeCuprinsCentrul de Ajutor pentru Viata - Roman

 

Reșița

În parohia Maria Zăpezii, în prima duminică din decembrie, se va celebra sărbătoarea Sfântului Nicolae pentru familii. În Advent, este programat un weekend de exerciții spirituale pentru familii, în casa din Brebu Nou, între 10 și 12 decembrie. În Duminica Sfintei Familii, 26 decembrie, va avea loc sărbătoarea pentru familiile din această parohie. În zilele de 9 și 23 noiembrie, și 7 decembrie, sunt organizate întâlniri cu părinții copiilor care se pregătesc pentru Prima Împărtășanie. Adresa parohiei este: str. Traian Lalescu nr. 34, tel. 0255-21.42.60, email: parocatr@caransebes.ro.

 

Cluj-Napoca

Departamentul pentru Familie și Viață, din cadrul Episcopiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla, anunță că în data de 26 noiembrie va avea loc prima parte a cursului pentru începători pentru învățarea metodei simpto-termice de reglare naturală a fertilității, susținut de dr. Simona Lăpuște (0264-421.559) și as. soc. Marcela Crișan (0264-532.522). În cadrul Policlinicii fără plată Familia Sfântă, de pe str. Moților nr. 32, la cabinetul 40, între orele 16-18, funcționează un program de consiliere, după cum urmează: luni, Consiliere Prematrimonială - pr. Titus Sas; joi, Consiliere privind Reglarea Naturală a Concepției - dr. Simona Lăpuște și as. soc. Marcela Crișan.

 

București

Anul pastoral 2004-2005 este dedicat în Arhidieceza de București Euharistiei și familiei. La sugestia PS Cornel Damian și sub îndrumarea spirituală a Pr. Fabian Măriuț, un grup de familii din diferite parohii se întâlnesc periodic pentru a redacta o carte a Rozariului. Și pentru că Parohia este o "familie de familii", atenția pastorală este îndreptată mai ales spre ceea ce pot realiza împreună familiile din fiecare parohie.

 

Timișoara

Asociația Darul Vieții din Timișoara (www.darulvietii.cnet.ro) a început în anul școlar 2004-2005 o campanie informațională în liceele din Timișoara: "Adevărata iubire așteaptă!" Prin lecții de educație pentru abstinență și pliante se arată valorile morale ale castității înainte de căsătorie; legătura dintre o prietenie curată între tineri de sex opus și șansele de reușită în căsnicie; evoluția intrauterină a fătului; modalitatea de acțiune, riscurile și efectele secundare ale diferitelor tipuri de contracepție pe diferitele niveluri. Se mizează pe colaborarea conducerii școlilor și mai ales pe cea a cadrelor didactice creștine, cărora li se oferă material didactic și informațiile utile pentru continuarea ulterioară a educației pentru abstinență.

 

Oradea

Pentru Postul Crăciunului, parohia greco-catolică Sf. Gheorghe propune o Cale a rugăciunii în familie, cu titlul "Rugăciunea, dialog cu Dumnezeu". Pentru acest scop, pr. Olimpiu Todorean a tradus și adaptat broșura "Il dialogo della preghiera", editată de Dieceza de Bergamo, Italia. Anul trecut această inițiativă a avut un succes deosebit, drept pentru care pr. Todorean a hotărât ca în acest an tirajul broșurii să fie mărit. Itinerariul de rugăciune va începe în data de 29 noiembrie. Ca și anul trecut, abonații la serviciile sitului www.ProFamilia.ro vor avea ocazia de a parcurge și ei acest itinerariu, zi de zi, prin intermediul edițiilor speciale transmise prin email. Inițiativa se bucură de acordul și binecuvântarea Preasfințitului Virgil Bercea, Eparh de Oradea.
 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire