RESURSE 

Colectorul de articole

Să păstrăm sexul pentru căsătorie
dr. Henry D. Makow *
sursa: http://ro.altermedia.info/index.php?p=2010

Ce departe am ajuns în 50 de ani! În 1955, ridicai din sprâncene când auzeai despre sex în afara căsătoriei. Astăzi mulți se îngrozesc când mă aud spunând că sexul ar trebui rezervat pentru perioada căsătoriei. Nu atribuiți această opinie unei "formații fundamentaliste" (așa cum s-a exprimat un cititor.) Eu sunt chiar produsul unei religii iudeo-masonice disfuncționale și am practicat (am încercat) "eliberarea sexuală" mare parte din cei 55 de ani ai vârstei mele. Întrucât acum mă bucur de o căsnicie satisfăcătoare, realizez că moralitatea tradițională reflectă anumite adevăruri psihologice și spirituale profunde.

Am convingerea că a face sex doar în cadrul căsniciei reprezintă piatra de căpătâi a sănătății sociale și personale. Invers, eliberarea sexuală este o prostie. Nu încerc să atac stilul de viață al nimănui, ci doar să le ofer ajutor celor care înclină în această direcție. Încep cu presupunerea că ființa umană este sacră. Oamenii nu sunt animale făcute să se împerecheze. Suntem creați după chipul lui Dumnezeu. Aceasta înseamnă că nu suntem compleți. Suntem concepuți pentru a deveni ființe superioare, mai pline de har. În actul procreării, devenim înlocuitori ai lui Dumnezeu. Creăm viață.

Sexul este sacru. Nu este doar o nevoie fizică. Este motivat de o dorință spirituală: nevoia de a ieși din izolare și a deveni în iubire una cu celălalt. Bărbatul și femeia se completează și se echilibrează reciproc. Copilul este rodul uniunii lor. Evident, această nevoie spirituală nu poate fi împlinită prin sex la întâmplare. Promiscuitatea este antiteza iubirii. Atunci când ne bucurăm de iubire, nu mai simțim nevoia să hoinărim.

 

Psihologia feminină și cea masculină

Încercarea de a-i induce promiscuitate unei femei contravine instinctelor ei naturale și produce suferință și confuzie. Primind sămânța lui, ea devine una cu el, chiar dacă nu are loc nici o concepere. Pentru o femeie sănătoasă, sexul este un act de predare. Este darul suprem pe care-l poate face, expresia iubirii și dedicării ei. Această predare este cheia pentru satisfacția ei sexuală. O femeie nu face ușor acest sacrificiu. Încrederea este esența iubirii ei. Ea are încredere că soțul urmărește cele mai bune interese ale ei. Își alege soțul cu grijă. Feminitatea este arta auto-ștergerii. O femeie feminină pune interesele soțului si ale copiilor ei mai presus de ale sale (și de cariera sa). Este recompensată de dragostea și devoțiunea lor. Ea este nucleul familiei.

Prin sacrificiul unei femei intră iubirea în lume. Aceasta îl face pe bărbat să reacționeze la fel și să se sacrifice pentru familia lui. Iubirea altruistă le dă celor doi un sens și un scop. Suntem tineri și atrăgători din punct de vedere sexual pentru relativ scurt timp. Iubirea este cea care ne încălzește inimile, cea mai mare parte din viață. Nu e de mirare că dușmanii iubirii, slujitorii lui Satana, conducătorii noștri politici și culturali, vor să distrugă heterosexualitatea și căsătoria. Vor să ne ucidă sufletele. Am intrat în zona crepusculară.

 

Implicații sociale

Născut în 1949, am fost martorul "eliberării sociale." Când sexul era limitat la căsnicie, aceasta însemna că nu o faci până nu îți pasă cu adevărat de celălalt. Era garantat elementul spiritual său uman. Se asigura faptul că bărbații și femeile se gândesc la căsătorie (și familie) ca la următorul pas natural al dezvoltării lor, așa cum și este.

Astăzi, partenerul sexual a devenit o conveniență temporară. Femeia este receptaculul, bărbatul este vibratorul. Sexul este o masturbare glorificată. Căsătoria este amânată pe termen nelimitat. Grație "eliberării sexuale", fiecare este un potențial partener sexual. Toate relațiile umane sunt reduse la sex. Nimeni nu rămâne pe dinafară, nici măcar copiii. Fiecare persoană cu care te întâlnești este un posibil partener sexual. Când sexul era limitat la căsătorie, oamenii erau relaxați și se puteau relaționa unul la altul la un nivel superior, ca ființe umane. Criticul Irving Babbitt a spus: "Când o civilizație se descompune, se descompune din cauza sexului nesăbuit."

 

Heterosexualitatea și homosexualitatea

Așa cum știu cititorii mei, cred că revoluția sexuală a fost de fapt una homosexuală. Forțe invizibile doresc să depopuleze și să destabilizeze societatea prin promovarea confuziei între sexe (feminism) și a disfuncției homosexuale. Eu definesc această disfuncție ca o "dezvoltare eronată cauzată de incapacitatea de a forma o legătură permanentă cu o persoană de sex opus". Sexul este confundat cu iubirea și o înlocuiește, căpătând astfel o importantă înșelătoare. Suntem obsedați de sex. Îi judecăm pe oameni strict după sex-appeal și suntem răi cu cei care nu sunt atrăgători din punct de vedere fizic. Femeile ajung la tulburări de alimentație. Cei în vârstă sunt tratați cu dispreț.

Încercăm să compensăm eșecul în găsirea unei iubiri permanente afișându-ne public promiscuitatea. Se presupune că aceasta este un semn de libertate sau identitate. Televizorul și filmele confirmă această tendință perversă. În multe cazuri homosexualii sunt cei care definesc acum normele heterosexuale. ("Sex and the City"; "Queer Eye for the Straight Guy"; "Kinsey: Let's Talk About Sex") Negăm constant această stare proastă de lucruri și forțele care ne înrobesc. În contrast, prin natura ei heterosexualitatea este monogamă, exclusivă si privată. Este o chestiune de procreare, formare si dezvoltare personală.

Puteri invizibile neutralizează societatea. Tolerarea homosexualității nu mai este suficientă; ni se cere acum să o experimentăm. Căsătoria heterosexuală este pusă pe picior de egalitate cu "căsătoria" homosexuală, ca și cum a fi normal sau homosexual ar fi tot una. Feminismul este o mască pentru lesbiene în încercarea lor de a uzurpa rolul masculin și a da cu piciorul celui feminin. Universitățile le învață pe tinerele femei să se teamă de bărbați și copii, nu să-i iubească. Viziunea feministă asupra familiei promovează familiile fără tată.

 

Uniunea heterosexuală

Dacă o femeie vrea să fie "independentă", nu trebuie să se căsătorească. Heterosexualii nu trebuie să confunde egalitatea cu puterea egală. Egalitatea înseamnă că ambii parteneri au același drept la demnitate și împlinire personală. Aceasta se realizează însă în feluri diferite. Uniunea heterosexuală implică un schimb de putere feminină și iubire masculină. În esență, femeia spune: "Voi asculta de tine". Bărbatul spune: "Te voi iubi". Așa cei doi devin una. Desigur, el îi cere sfatul. Cum altfel ar putea s-o iubească?

O femeie își demonstrează puterea feminină în multe feluri, prin căldura, frumusețea, grația, personalitatea, inteligenta, priceperea și devotamentul ei. În căsnicie, o femeie își încredințează puterea soțului ei. Acesta este singurul gen de femeie de care va fi interesat un bărbat în mod permanent pentru că ea e parte din el, asemenea mâinii drepte. El nu își bate joc de ea, ci o tratează cu respect. Aceasta este unitatea pe care o caută majoritatea oamenilor. Este sursa iubirii și a stabilității. Poate nu e singura cale către fericire, dar a funcționat întotdeauna. Și poate funcționa numai atunci când sexul este limitat în cadrul familiei.

 

* dr. Henry D. Makow este inventatorul jocului Scruples si autorul lucrarii A Long Way to go for a Date. Este doctor in literatura engleza al University of Toronto. Traducere Bogdan Mateciuc.
 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire