RESURSE 

Colectorul de articole

Experiența personală de credință - în cântec

Printre protagoniștii momentelor artistice ale întâlnirii europene de la Stuttgart din 8 mai s-au numărat cântăreții Judy Bailey, Andrea Adams Frey și Albert Frey Despre cine sunt și în ce fel credința le-a influențat viața și cariera muzicală ne vorbesc rândurile de mai jos.

Judy Bailey

S-a născut în Londra și a crescut pe insula Barbados, în Caraibe. La 17 ani a început să cânte la chitară și să scrie cântece. Deși nu credea niciodată că se va implica în muzică, s-a întors în Londra la 19 ani, a studiat acolo timp de 8 ani, devenind consilier în psihologie. În paralel cu studiile, Judy Bailey s-a înscris în "Frăția lui Isus" unde l-a cunoscut pe Graham Kendrick, care a încurajat-o să înregistreze câteva din melodiile ei. Așa a ajuns la prima ei "producție" care a primit premiul "Cel mai bun album religios din Barbados". A urmat o invitație pentru a cânta în Germania, A urmat apoi un nou șir de invitații pentru Judy Bailey, ajungând unul din cei mai solicitați artiști creștini din această țară.

Până azi, Judy Bailey a înregistrat 6 albume din propriul material, incluzând albumul caraibean, "Between You and Me", care a fost produs de legenda reggae, Eddy Grant. În 1999, Judy Bailey a înregistrat "The Way We Are", în orașul muzicii, Nashville. Prima ei coproducție, "Run to You", având cântece dedicate Domnului, a fost pusă pe piață la începutul verii lui 2002. Doar un an mai târziu, Judy Bailey a urcat în topuri și i-au crescut numărul aparițiilor la televiziune și radio cu primul cântec, "Extraordinary Light" , producție a marii case BMG. Recent, BMG a scos pe piață al 6-lea album al lui Judy Bailey, "Found the Sun". Judy face parte dintr-o formație-proiect, numită "Zeichen der Zeit" ("Semnele timpului"), care a ajuns în Top 10 în 2004 cu prima ei melodie. Pe parcursul timpului, Judy Bailey s-a implicat în producții și compoziții cu diverse formații, pentru diferite evenimente.

Acum locuiește în mare parte în Germania, cu soțul ei Patrick și fiul lor Levi. Judy Bailey este în continuare implicată în concerte, călătorind prin toată lumea cu formația sa. Stilul ei muzical este o bogată îmbinare între rock și pop, condimentat cu elemente africane și caraibiene. Muzicienii care o însoțesc sunt un "amestec colorat" de profesioniști cu experiență, de la rock la reggae, de la gospel la dans și de la jazz la muzică pentru biserică.

Odată cu turneul ei european, numărul țărilor care sunt interesate de muzica ei a crescut considerabil. După turneele din sudul Africii, în anul 2000, Statele Unite în 2001, Canada în 2002, Judy Bailey a călătorit în mai multe țări africane, ca ambasador al "World Vision", în 2003. Anul acesta, împreună cu grupul său, vor concerta pentru prima oară în Hong Kong. (Andreea și Ovidiu Roșu)

Andrea Adams-Frey și Albert Frey

Albert Frey este cunoscut ca și autor de cântece, dirijor și producător muzical. Cântecele, CD-urile, seminariile și concertele sale au dat naștere unei noi "culturi a cântecelor de laudă" în multe grupuri și comunități de limbă germană. Este vorba în piesele sale despre întâlnirea sinceră cu Dumnezeu, despre a-L adora "în duh și adevăr". Cel mai recent CD, "Zwischen Him-mel und Erde" ("Între cer și Pământ"), cunoaște și tonuri meditative și (auto)critice.

Andrea Adams-Frey a lucrat alături de staruri ale scenei muzicale. A cântat melodii pentru spoturi publicitare și a devenit celebră ca și cântăreață de musical. În 1993 a cunoscut iubirea transformatoare a lui Dumnezeu. Și și-a schimbat în mod radical viața: a părăsit lumea spectacolului, și-a revoluționat existența. Astăzi, Andrea Adams-Frey cântă cu un scop cu totul diferit: acela de a-i face pe oameni să intre în contact cu iubirea lui Dumnezeu. în ultima vreme a lucrat ca solistă în multe proiecte creștine. Primul ei CD ca solistă, intitulat "Aus der Tiefe" ("Dintru adâncuri") a făcut senzație pe scena muzicală creștină, în ianuarie a ieșit cel de-al doilea album solistic al ei, "Das lila Album" ("Albumul violet"). Cântecele scrise de Andrea vorbesc în mod convingător despre felul în care Dumnezeu poate reînnoi viața noastră, dar și despre ce înseamnă să privim în față adevărul cu privire la noi înșine.

Albert și Andrea se completează reciproc și în privința calităților muzicale; s-au născut astfel, între timp, multe proiecte comune. Cei doi, acompaniați de trei muzicieni profesioniști, oferă, cu experiența lor, muzică de cea mai înaltă calitate. De la sonorități delicate și dulci, până la cele puternice și la Rock, muzica lor se adresează direct inimii și vorbește lumii de astăzi.

(traducere, din prezentarea pentru întâlnirea "împreună pentru Europa ", Stuttgart, 8 mai 2004)
Vita Catholica Banatus, iunie 2004
 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire