RECENZII 

Recenzii filme

Eu și prințul (2004)
The Prince and Me

Regia:Martha Coolidge
Roluri principale:Julia Stiles, Luke Mably
Gen:Comedie, Romantic
Durata:111
Rating:A-III (AP)
Producător:Lions Gate Films Inc., Paramount Pictures
Premiera în România:23.07.2004
Sit oficial:
IMDB:info imdb

 

Reclame comerciale




 

Recenzie

O doritoare de carieră cade în plasa farmecelor unui student care se dovedește în final a fi de viță regală, în comedia romantică "Eu și Prințul" (Paramount). Julia Stiles îi dă viață personajului Paige Morgan, o studentă la medicină la Universitatea din Wisconsin. Crescută la o lăptărie de țară, Paige are visul de a-și face viața așa cum vrea ea, iar pentru acest ideal își dedică toate energiile. După terminarea facultății ea visează să lucreze ca medic în țările lumii a treia.

Dincolo de Atlantic, viața lui Eduard (Luke Mably) este de asemenea stabilită. Atunci când îi va veni timpul el va trebui să se urce pe tronul Danemarcei, încadrându-se în continua și cea mai lungă monarhie din lume. Între timp, frumușelul prinț este mai interesat să petreacă cu fete și să alerge cu mașina pe străzile din Copenhaga decât de problemele de stat. Impulsionat de imaginea colegiilor americane, el se hotărăște să își schimbe cursul vieții și se înscrie - icognito - tocmai la Universitatea din Wisconsin. Părinții lui Eduard, regele și regina (James Fox și Miranda Richardson) aprobă cu greu dorința răsfățatului lor vlăstar, cu condiția ca acesta să fie însoțit de Soren (Ben Miller), un fel de baby sitter pentru casele regale.

În prima noapte petrecută în campus, Eddie, cum se prezintă el, este lovit de săgeata lui Cupidon când trece pe lângă Paige, ce lucra ca barmanință. De aici urmează o poveste de dragoste predictibilă, în care cei doi descoperă că se iubesc, Eddie angajându-se și el la același bar unde lucra Paige. Faptul că ea vine de la țară, iar el e de sorginte regală nu împiedică romanța. Pentru prima oară Eddie se descoperă în situația în care este iubit pentru ceea ce este și nu pentru ceea ce urmează să devină. În final însă paparazzi europeni îi dau de urmă, iar adevărata identitate a lui Eddie este dezvăluită. Simțindu-se trădată. Paige se ceartă cu Eddie, iar acesta se întoarce acasă la tatăl său bolnav.

Urmând formula basmelor, Paige renunță la școala de medicină și ia avionul spre Danemarca în speranța unui final de poveste. Dar ajunsă aici ea descoperă prețul mare cerut de finalul "și au trăit fericiți". Ia cam două ore până la final, mult prea mult pentru un film plin de clișee. Pentru a privi partea bună, merită notată prestația Juliei Stiles, în timp ce Luke Mably nu reușește să fie prea convingător în transformarea sa din răsfățat în tip de treabă. Ben Miller aduce comicul necesar în acest film. "Eu și Prințul" se vrea a fi un basm modern, despre riscurile și recompensele iubirii. Filmul pune însă prea mult accentul pe realizarea personală.

Datorită unor expresii necizelate, unor situații cu implicații sexuale, și atitudinii față de studenți și băutură, Biroul pentru Film al Conferinței Episcopilor Catolici Americani clasifică filmul cu A-III - adică pentru adulți. Asociația Americană pentru Filme îl clasifică cu AP - adică se recomandă acordul părinților.
 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire