RECENZII 

Recenzii filme

Prințesa și Broscoiul (2010)
The Princess and the Frog

Regia:Ron Clements, John Musker
Roluri principale:Anika Noni Rose, Bruno Campos
Gen:Animație, Familie, Muzical, Romantic, Dragoste
Durata:96
Rating:A-I (G)
Producător:Walt Disney Animation Studios
Premiera în România:02.04.2010
Sit oficial:http://disney.go.com/disneypictures/prin...
Trailer:video
Imagini:din film
IMDB:info imdb

 

Reclame comerciale




 

Recenzie

"Prințul broscoi", o poveste care era deja veche de generații atunci când Frații Grimm au așternut-o în scris la începutul secolului al XIX-lea, primește o nouă și inteligentă întorsătură în "Prințesa și Broscoiul". Dar această variație a unei vechi teme - orice descriere mai detaliată ar strica farmecul vizionării - constituie doar un element atrăgător în ceea ce este, în ansamblu, un fermecător musical animat. Renunțând la tehnologia computerizată în favoarea tradiționalelor desene de mână, regizorii și co-scenariștii (împreună cu Rob Edwards) John Musker și Ron Clements fac cu măiestrie să renască New Orleans-ul anilor 1920, completat cu muzică de jazz, vaporașe care călătoresc pe Mississippi și o parțial autentică, deși îndulcită, versiune a diviziunilor sociale și rasiale ale acelor vremuri.

În același timp supuse acestor diviziuni, dar și sfidându-le - probabil într-o măsură nerealistă - sunt două tinere, prietene bune din copilărie, Charlotte (voce Jennifer Cody) și Tiana (voce Anika Noni Rose). Charlotte, răsfățata, încăpățânata dar nu mai puțin iubita fiică a unui bogat om alb, Big Daddy (voce John Goodman), își poate permite să viseze la măreție, adică la a se mărita cu un prinț. Afro-americanca Tiana - a cărei mamă, Eudora (voce Oprah Winfrey) este croitoreasa lui Charlotte - are mult mai modestul țel de a îndeplini dorința defunctului ei tată, James (voce Terrence Howard), de a deschide un elegant restaurant pe malul râului.

Muncind sârguincios, Tiana este aproape de a aduna suma de bani necesară pentru cumpărarea localului, și, de asemenea, dorința prietenei ei pare foarte aproape de a se îndeplini atunci când frumosul prinț Naveen de Maldonia (voce Bruno Campos), un îndrăgostit de jazz și un cuceritor, sosește în orașul lor. Dar o vrajă de schimbarea înfățișării, făcută de vicleanul vrăjitor voodoo Dr. Facilier (voce Keith David), complică viețile tuturor, conducând la o călătorie pe râu la locuința îndepărtată a unei alte vrăjitoare, în vârstă de 179 de ani, Mama Odie (voce Jenifer Lewis), a cărei magie bună ar putea răsturna situația. Pe drum, întâlnim încă două personaje pline de viață: simpaticul aligator Louis (voce Michael-Leon Wooley), căruia îi place să cânte la trompetă, și bătrânul licurici Ray (voce Jim Cummings), îndrăgostit de o stea.

Pe măsură ce se înfiripă o frumoasă poveste de dragoste, harnica Tiana și leneșul, lipsit de griji, Naveen ajung în cele din urmă să exercite unul asupra celuilalt o influență pozitivă, care le aduce echilibru. Și scenariul, care subliniază valoarea iubirii asupra bogățiilor materiale, ajunge la un final care pune în valoare puterea transformatoare a angajamentului marital.

Deși imaginile cu măști care scuipă foc și cu spirite rele ar putea să îi sperie pe unii copilași, "Prințesa și Broscoiul" este altfel un film de calitate pentru toate vârstele. Biroul pentru Film al Conferinței Episcopilor Catolici Americani clasifică filmul cu A-I - adică audiență generală. Asociația Americană pentru Filme îl clasifică cu G - adică tot audiență generală.



sursa imaginilor:
http://disney.go.com/disneypictures/princessandthefrog/


mai multe imagini din film



 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire