RECENZII 

Recenzii filme

Harry Potter și Prințul Semipur (2009)
Harry Potter and the Half-Blood Prince

Regia:David Yates
Roluri principale:Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson
Gen:Aventuri, Fantastic, Mister, Romantic
Durata:153
Rating:A-II (AP)
Producător:Warner Bros. & Heyday Films
Premiera în România:24.07.2009
Sit oficial:http://harrypotter.warnerbros.com/harryp...
Trailer:video
Imagini:din film
IMDB:info imdb

 

Reclame comerciale




 

Recenzie

"Harry Potter și Prințul Semipur" este o aventură stufoasă, în care binele și răul sunt clar separate, dar personajele sunt amestecate din punct de vedere moral. Ca în celelalte filme, și în a șasea adaptare a foarte popularei serii de romane semnate de J.K. Rowling, elementele magice sunt doar un fundal pentru o poveste despre loialitate, prietenie și diversele răspunsuri în fața tentațiilor. Vrăjile și poțiunile magice nu au vreo contribuție mai diferită decât maimuțele zburătoare din "Vrăjitorul din Oz".

În centrul poveștii continuă să fie lupta între acum adolescentul Harry (Daniel Radcliffe) și forțele întunericului care, sub conducerea Lordului Voldemort, i-au ucis lui Harry părinții pe când era mic copil. În timp ce Harry se pregătește pentru un nou an la Școala Hogwarts de Vrăjitorie și Magie, mentorul său Albus Dumbledore (Michael Gambon) îi cere să intre în grațiile profesorului de poțiuni Horace Slughorn (Jim Broadbent), un membru veteran al școlii, care revine la Hogwarts după o absență îndelungată. Dumbledore crede că amintirile lui Slughorn despre tinerețea lui Voldemort - căruia i-a fost profesor pe când acesta era un inocent elev la Hogwarts cu numele Tom Riddle - ar putea explica de ce acesta a îmbrățișat răul și poate chiar cum ar putea să îl învingă. Scene din trecut ni-l prezintă pe Riddle ca pe un tânăr bun, a cărui decădere este provocată de dorința lui de putere.

Principalul elev rival al lui Harry, Draco Malfoy (Tom Fenton), mânat de jelozia pe profețitul statut al lui Harry de "Cel Ales", va deveni agentul lui Voldemort în Hogwarts, deși o scenă în care el izbucnește în plâns, singur fiind, sugerează că mai există încă în el o latură bună. Harry va trebui să facă față unor provocări ce pornesc de la momentul când descoperă o serie de notițe secrete dintr-o carte, notițe ale unui fost student care se semna ca Prințul Semipur. La început notițele par utile, dar în timp devin o cursă periculoasă care îl atrage pe Harry de partea cealaltă, moral vorbind. Slughorn și noul venitul profesor de apărare împotriva artelor întunecate, Severus Snape (Alan Rickman), par ambigui, dacă nu chiar suspecți. Slughorn este strălucit, dar nu prea dornic să reveleze legăturile lui cu Riddle, în timp ce Snape are un ton sarcastic precum negrul hainelor lui.

Se mai adaugă acțiunii diverse tensiuni romantice adolescentine, care îi implică și pe vechii prieteni ai lui Harry, Hermione (Emma Watson) și Ron (Rupert Grint), dar dincolo de discuții despre sărut și altele scenariul rămâne destul de inocent. Unele scene ar putea fi confuze pentru cei care nu au văzut întreaga serie, dar altfel filmul, inclusiv cu contribuția actorilor Maggie Smith, Helena Bonham Carter și Robbie Coltrane, dar și a unor efecte speciale spectaculoase, reușește să mențină atenția spectatorului de-a lungul celor două ore și jumătate.

Filmul conține violență moderată, unele momente înfricoșătoare, câteva expresii necizelate și referințe sexuale. Biroul pentru Film al Conferinței Episcopilor Catolici Americani clasifică filmul cu A-II - adică pentru adulți și adolescenți. Asociația Americană pentru Filme îl clasifică cu AP - adică se recomandă acordul părinților.



sursa imaginilor:
http://harrypotter.warnerbros.com/harrypotterandthehalf-bloodprince/


mai multe imagini din film



 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire