RECENZII 

Recenzii filme

Șapte suflete (2008)
Seven Pounds

Regia:Gabriele Muccino
Roluri principale:Will Smith, Rosario Dawson
Gen:Dramă
Durata:122
Rating:L (AP-13)
Producător:Columbia Pictures
Premiera în România:13.03.2009
Sit oficial:http://www.sevenpounds.com/
Trailer:video
Imagini:din film
IMDB:info imdb

 

Reclame comerciale




 

Recenzie

În scenele de deschidere ale dramei "Șapte suflete", Will Smith sună la 911 pentru a raporta o sinucidere. Întrebat cine este victima, el răspunde: "Eu sunt". Restul filmului explică treptat cum a ajuns personajul principal în această situație disperată. Acesta este Ben Thomas, în aparență un agent al fiscului, dar care pare a avea cu contribuabilii ceva mai mult, ceva mai profund, ceva ce izvorăște dintr-un teribil secret despre care aflăm din flash-uri din trecut. Deducem treptat că el caută să găsească un grup de oameni buni, pe care să îi ajute cumva după moartea lui, ca preț pentru un păcat pe care îl crede de neiertat.

Printre atent aleșii beneficiari se află pianistul orb (Woody Harrelson) și hispanica mamă Connie (Elpidia Carrillo), care este abuzată fizic de prietenul ei. O altă beneficiară este Emily Posa (Rosario Dawson), suferindă cu inima, de care în timp se va îndrăgosti, deși încearcă să rămână neimplicat sentimental. Ben se bazează pe ajutorul celui mai bun prieten al său, Dan (Barry Pepper), care este îngrijorat până unde va merge Ben în dorința sa de răscumpărare. Și printre multele prețuri se va afla și donarea de măduvă osoasă fără tratament anestezic. Îngrijorat de comportamentul misterios al lui Ben este și fratele lui mai mic (Michael Ealy), pe care Ben îl asigură de iubirea lui, dar îl evită.

Regizorul Gabriele Muccino colaborează din nou cu Smith după "În căutarea fericirii" din 2006, actualul film fiind o lungă explorare a iubirii altruiste și romantice. În timp ce Ben e hotărât, în mod admirabil, să își asume responsabilitatea pentru greșelile sale, modul eronat de a atinge pacea interioară prin pedepse auto-impuse, care conduce spre un final dramatic - pe care nu îl dezvăluim - nu poate fi apărat din punct de vedere moral. Teologia catolică învață clar că nici cele mai nobile scopuri nu pot justifica folosirea de mijloace greșite. "Șapte suflete" este condus de un idealism confuz, și tocmai de aceea este nevoie ca spectatorii, măcar după finalul filmului, să revină cu picioarele pe pământ, amintindu-și că omul este doar un administrator al vieții, nu unul care dispune de ea după propriile considerente.

Filmul conține tema sinuciderii, relații sexuale premaritale, câteva expresii necizelate și blasfemii. Biroul pentru Film al Conferinței Episcopilor Catolici Americani clasifică filmul L - adică limitat, respectiv film problematic chiar și pentru adulți. Asociația Americană pentru Filme îl clasifică cu AP-13 - adică se recomandă acordul părinților, filmul fiind interzis pentru copiii sub 13 ani.



sursa imaginilor:
http://www.sevenpounds.com/


mai multe imagini din film



 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire