RECENZII 

Recenzii filme

Star Trek: Un nou început (2009)
Star Trek: The Future Begins

Regia:J.J. Abrams
Roluri principale:Simon Pegg, Zachary Quinto, Chris Pine
Gen:Acțiune, Aventuri, SF
Durata:126
Rating:A-III (AP-13)
Producător:Paramount Pictures
Premiera în România:08.05.2009
Sit oficial:http://www.paramount.com/startrek/
Trailer:video
Imagini:din film
IMDB:info imdb

 

Reclame comerciale




 

Recenzie

Fanii Star Trek vor întâmpina acest film cu bucurie. Chiar și cei care nu cunosc serialul ar putea să fie atrași de acțiunea lui. Regizorul J.J. Abrams - lucrând pe un scenariu al lui Roberto Orci și Alex Kurtzman - aduce o nouă viață seriei cu o balanță reușită între secvențele de acțiune și elementul uman, condimentat cu ceva umor și optimism. Chris Pine - arătând cumva a rebelul James Dean din anii 1950 - interpretează rolul lui William Shatner, James Tiberius Kirk. El este îndemnat de căpitanul Christopher Pike (Bruce Greenwood) să lase stilul vechi de viață pentru a intra în Academia Stelară, în speranța că se va alătura echipei navei Enterprise.

În scenele de deschidere o vedem pe mama lui Kirk - în mijlocul nașterii - fiind evacuată de pe navă în timp ce tatăl ei își va întâlni moartea în conflictul cu răzbunătorul romulan Nero (Eric Bana), eroul negativ al filmului. Tânărul Kirk ajunge în cele din urmă în echipa Star Trek alături de ofițerul medical Leonard "Bones" McCoy (Karl Urban), lingvistul Uhura (Zoe Saldana), pilotul Sulu (James Cho), tânărul ofițer rus Chekhov (Anton Yelchin), și desigur foarte bine alesul Spock (Zachary Quinto), fiul unui tată vulcanian (Ben Cross) și al unei mame pământence (Winona Ryder). Pe drum se mai alătură și inginerul Montgomery "Scotty" Scott (Simon Pegg). Ei devin rivali până când se vor uni împotriva lui Nero, care traversează galaxiile în nava sa Narada, mânat de dorința de a distruge planetele Vulcan și Pământ.

Ceea ce pune acest "Star Trek" deasupra altora sunt personajele plăcute, de care îți pasă. Între Pine și Quinto apare o relație ecou a celei dintre Shatner și Leonard Nimoy, iar legătura dintre aceste două personalități opuse - una instinctuală, alta rațională - oferă o lecție de viață tinerilor despre lucrul în echipă. Toți actorii joacă de altfel bine, aducând un plăcut omagiu serialului de televiziune. În ciuda mașinațiunilor sadicului Nero și a unei scene mai înfricoșătoare pe planeta de gheață Delta Vega, unde Kirk este urmărit de un monstru oribil, filmul are un ton pozitiv, diferit de tonul întunecat al atâtor alte povești despre viitor. Din păcate două scene, absolut gratuite, fără nuditate dar sexuale, fac ca filmul să fie în principal pentru adolescenții mai mari și adulți.

Filmul conține multă violență dar neexplicită, o scenă de dormitor, unele expresii necizelate și o blasfemie. Biroul pentru Film al Conferinței Episcopilor Catolici Americani clasifică filmul cu A-III - adică pentru adulți. Asociația Americană pentru Filme îl clasifică cu AP-13 - adică se recomandă acordul părinților, fiind interzis celor sub 13 ani.



sursa imaginilor:
http://www.paramount.com/startrek/


mai multe imagini din film



 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire