RECENZII 

Recenzii filme

Terminator - Salvarea (2009)
Terminator Salvation

Regia:McG
Roluri principale:Sam Worthington, Christian Bale
Gen:Acțiune, Aventuri, SF, Thriller
Durata:116
Rating:L (AP-13)
Producător:The Halcyon Company
Premiera în România:05.06.2009
Sit oficial:http://www.sonypictures.net/movies/termi...
Trailer:video
Imagini:din film
IMDB:info imdb

 

Reclame comerciale




 

Recenzie

Cu trei filme, o scurtă serie de televiziune și un guvernator al Californiei în distribuție, Terminatorul vechi de 25 de ani se întoarce pe marele ecran cu "Terminator - Salvarea". Chiar dacă nivelul de violență a fost redus la un AP-13 de la R-ul celorlalte filme, exploziile și luptele armate continuă să domine și în acest film. Acțiunea se desfășoară într-o Californie ipotetică a anului 2018, în care supermașinile au distrus rasa umană și îi urmăresc acum pe puținii supraviețuitori, continuând cronicile lui John Connor - rol interpretat de Edward Furlong, apoi de Nick Stahl iar în acest film de Christian Bale. În timp ce profețiile spun că el va deveni liderul mișcării mondiale de rezistență, John este actualmente un simplu ofițer.

Pentru ca soarta lui să nu fie strivită înainte de vreme, John trebuie să dea de tânărul Kyle Reese (Anton Yelchin) înainte să îl găsească dușmanii mecanici. De ce? Deoarece știe că adultul Kyle va merge înapoi în 1984, se va întâlni cu mama lui John și va deveni tatăl lui. Prin timp călătorește și un criminal, Marcus Wright (Sam Worthington), care se trezește din contextul execuției sale în 2004 în mijlocul unei lupte post-apocaliptice. Marcus este dornic să își răscumpere păcatele așa că se alătură rezistenței. Dar când se rănește, Marcus descoperă spre propria sa surprindere că a fost transformat într-un cyborg. John este acum pus în fața unei dileme: amalgamul de om și robot este aliat sau spion?

Titlul filmului se referă la a doua șansă pe care o are Marcus - care îl va conduce la acte de sacrificiu - dar și la evoluția lui John, spre un mesia militar și mântuitor secular. Două scene în care Marcus este răstignit în mod simbolic folosesc imagini religioase pentru a bate apropouri vizavi de pedeapsa capitală și prejudecăți. Dar aceste elemente nu sunt suplimentar aprofundate. Scenariștii John Brancato și Michael Ferris s-ar fi putut folosi de ocazie pentru niște observații filosofice mai profunde. Dar potențialul unor întrebări intrigante despre soartă (ce se va întâmpla dacă John nu rezolvă ca părinții săi să se întâlnească?) sau despre esența naturii umane (mai este Marcus om? de când încetează să mai fie omul om?) sunt survolate în viteză în favoarea scenelor de acțiune.

Filmul conține scene intense și violente de luptă, câteva scene înfricoșătoare și mai multe expresii necizelate. Biroul pentru Film al Conferinței Episcopilor Catolici Americani clasifică filmul L - adică limitat, respectiv film problematic chiar și pentru adulți. Asociația Americană pentru Filme îl clasifică cu AP-13 - adică se recomandă acordul părinților, filmul fiind interzis pentru copiii sub 13 ani.



sursa imaginilor:
http://www.sonypictures.net/movies/terminatorsalvation/


mai multe imagini din film



 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire