RECENZII 

Recenzii filme

Coraline (2009)
Coraline 3D

Regia:Henry Selick
Roluri principale:Ian McShane, Dakota Fanning
Gen:Animație, Familie, Fantastic
Durata:101
Rating:A-II (AP)
Producător:Laika Entertainment
Premiera în România:01.05.2009
Sit oficial:http://coraline.com/
Trailer:video
Imagini:din film
IMDB:info imdb

 

Reclame comerciale




 

Recenzie

De la publicarea sa în 2002, romanul best-seller al lui Neil Gaiman "Coraline" a fost adaptat de la film de scurt metraj la spectacol de teatru de păpuși. Emoționanta versiune de film de animație 3D pe care regizorul-scenarist Henry Selick a realizat-o pentru această poveste moralizatoare, deși înfricoșătoare uneori, se dovedește a fi fascinantă pe măsură de relatează maturizarea din punct de vedere moral a personajului său titular (voce Dakota Fanning).

Cu părinții ei, al căror nume nu este precizat (voci Teri Hatcher și John Hodgman), lucrând din greu la un catalog despre grădini, Coraline, ca unic copil, se simte neglijată și plictisită. Așa că pornește să exploreze partea familiei ei dintr-o mare casă în stil victorian, în care tocmai s-au mutat, și descoperă o ușă de mărimea unui copil care inițial se deschide spre un simplu zid de cărămidă, dar mai târziu va conduce spre un pasaj misterios. La celălalt capăt se află o lume paralelă în care locuiesc versiuni ale părinților ei pe care Coraline le găsește a fi mai grijulii - și astfel mai pe gustul ei - decât cei adevărați. Dar aceste dubluri, a căror singură diferență față de originale este aceea că, în mod tulburător, au nasturi în loc de ochi, vor dezvălui curând niște planuri sinistre pentru fetiță, punând-o în pericol.

Convingându-se de adevărul vechii povețe "Ai grijă ce-ți dorești", Coraline își depășește egoismul, învață să aprecieze lucrurile bune din viața ei și devine mai apropiată față de familie și prieteni. Aceștia din urmă includ un trio de vecini excentrici, două actrițe britanice în vârstă, Miss Spink (voce Jennifer Saunders) și Miss Forcible (voce Dawn French), și gimnastul rus Mr. Bobinsky (voce Ian McShane). Coraline învață de asemenea să îl accepte pe un alt vecin al ei, un băiat pe nume Wybie Lovat (Robert Bailey Jr.), pe care la început l-a respins, dar mai apoi ajunge să îl aprecieze.

Acest film, care folosește tehnica de animație stop-motion, este plin de fantezie, și detaliile cu care Selick (care a mai regizat "Coșmarul dinaintea Crăciunului" și "James și piersica uriașă") decorează ispititorul tărâm al lumii paralele constituie o încântare vizuală. Dar deși la înălțime din punct de vedere moral, elementele indicate mai jos, împreună cu o atmosferă sumbră, împiedică recomandarea lui pentru copii mai mici.

Filmul conține scurtă nuditate parțială, imagini înfricoșătoare și câteva versuri ușor vulgare. Biroul pentru Film al Conferinței Episcopilor Catolici Americani clasifică filmul cu A-II - adică pentru adulți și adolescenți. Asociația Americană pentru Filme îl clasifică cu AP - adică se recomandă acordul părinților.



sursa imaginilor:
http://coraline.com/


mai multe imagini din film



 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire