RECENZII 

Recenzii filme

Vicky Cristina Barcelona (2008)
Vicky Cristina Barcelona

Regia:Woody Allen
Roluri principale:Scarlett Johansson, Penelope Cruz, Javier Bardem
Gen:Comedie, Dramă, Romantic
Durata:
Rating:L (AP-13)
Producător:Mediapro
Premiera în România:03.04.2009
Sit oficial:http://vickycristina-movie.com/
Trailer:video
Imagini:din film
IMDB:info imdb

 

Reclame comerciale




 

Recenzie

Regizorul și producătorul Woody Allen continuă reînvigorarea sa artistică prin Europa. După trei filme în Marea Britanie el s-a mutat în Spania cu rezultate bune, chiar dacă discutabile moral. "Vicky Cristina Barcelona", în aparență o comedie romantică, le are în centru pe două bune prietene aflate aici într-o vacanță: nonșalanta și fără inhibiții Cristina (Scarlett Johansson), și pragmatica Vicky (Rebecca Hall). Ele stau la o rudă mai îndepărtată, Judy (Patricia Clarkson).

După ce participă la deschiderea unei galerii de artă, la care Cristina l-a admirat de la distanță, șarmantul artist Juan Antonio (Javier Bardem) se apropie de cele două la un restaurant. Le invită cu tupeu la un week-end în pitorescul Oviedo, spunându-le fără vreo jenă că o partidă de sex intră între intențiile lui. Spre disperarea lui Vicky, Cristina acceptă, iar Vicky - deja logodită cu Doug (Chris Messina) - merge cu ei dar mai mult ca supraveghetor. După prima zi de plimbări, Cristina cade la pat datorită unor probleme alimentare tocmai pe când urma să se dea lui Juan Antonio. Astfel că Vicky ajunge să petreacă timp cu el și, nu după mult timp, ea va fi cea care îi va ceda. Când Cristina își revine și își reia flirtul cu Juan Antonio, Vicky - a cărei siguranță despre nuntă e acum zguduită - face un pas înapoi.

Cristina se mută chiar cu Juan Antonio, și totul pare idilic până când apare instabila sa fostă soție, Maria Elena (Penelope Cruz), de care el a divorțat după ce ea a încercat să îl ucidă. După recenta tentativă a ei de sinucidere, Juan Antonio se hotărăște să o ia la el acasă, alături de Cristina. Inițial, evident, aceasta respinge prezența Mariei Elena, dar în cele din urmă nu doar o acceptă ci între ele se leagă o prietenie, ex-soția ajungând să o ajute să învețe să facă fotografii. În cele din urmă acest triunghi degenerează într-un "menage a trois", Cristina oferind o influență calmantă perechii hispanice instabile. Aproape ca într-o fabulă, inclusiv prin folosirea unui narator plat (Christopher Evan Welch), elementele amoroase ale filmului sunt considerabil diluate. Aproape că nu iei vreodată acțiunile lor în serios. Nu înseamnă că filmul nu este totuși problematic moral.

Barcelona oferă, conform așteptărilor, niște locații deosebite, iar actorii sunt în formă bună, în special apriga Cruz, dar și Hall, fiica regizorului britanic Sir Peter Hall, a cărui personaj oferă conștiință filmului. Este revigorant să îl vedem pe Barden într-un rol atractiv (chiar dacă e fără principii), după întunecatele roluri din "Nu există țară pentru bătrâni" sau "Dragostea în vremea holerei", el fiind în acest film "gura" lui Allen care caută neîncetat să ne convingă că viața nu are sens. Filmul abordează teme precum iubirea, relațiile umane, aducând și zâmbete cu unele scene. Este un film de divertisment și ceva mai mult.

Filmul conține un triunghi sexual, relații sexuale extramaritale, două întâlniri sexuale neexplicite, o viziune nihilistă asupra lumii, câteva cuvinte necizelate și blasfemii, și o scenă mai violentă. Biroul pentru Film al Conferinței Episcopilor Catolici Americani clasifică filmul L - adică limitat, respectiv film problematic chiar și pentru adulți. Asociația Americană pentru Filme îl clasifică cu AP-13 - adică se recomandă acordul părinților, filmul fiind interzis pentru copiii sub 13 ani.



sursa imaginilor:
http://vickycristina-movie.com/


mai multe imagini din film



 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire