RECENZII 

Recenzii filme

Mă dau în vânt după cumpărături (2009)
Confessions of a Shopaholic

Regia:P.J. Hogan
Roluri principale:Isla Fisher, Krysten Ritter
Gen:Comedie, Romantic
Durata:104
Rating:A-III (AP)
Producător:Jerry Bruckheimer Films
Premiera în România:03.04.2009
Sit oficial:http://www.shopaholicmovie.com/
Trailer:video
Imagini:din film
IMDB:info imdb

 

Reclame comerciale




 

Recenzie

Ce înseamnă momentul nepotrivit! Într-o vreme în care economia merge prost iar șomajul atinge praguri record, vor fi interesați spectatorii de un film despre o impulsivă femeie pasionată de cumpărături până la epuizarea cărților ei de credit? Cărțile din care este inspirat filmul pot fi ele bestseller, dar "Mă dau în vânt după cumpărături" nu este decât o comedie romantică fără prea mult creier, cu o drăguță dar maniacă Isla Fisher în rolul Rebeccăi Bloomwood, care crede că mersul la cumpărături poate vindeca orice boală.

Scufundată în datorii, Rebecca tânjește să lucreze la o publicație de modă "Alette". Doar că ceea ce obține va fi un loc de muncă la o publicație financiară, din același trust, intitulată "Successful Savings" (sesizați ironia?). Sub îndrumarea arătosului și muncitorului ei șef Luke Brandon (Hugh Dancy), pe care l-a întâlnit chiar înainte de interviul dat pentru slujbă la un hot dog, ea reușește să devină faimoasă scriind o rubrică despre cum să te ferești de datorii. Nimeni de la publicație nu știe de situația ei financiară, iar ea, deși acum este vedeta publicației, tânjește încă după un loc în redacția de la "Alette", condusă de eleganta Alette Naylor (Kristin Scott Thomas vorbind cu accent francez).

Adaptarea regizorului P.J. Hogan după romanele Sophiei Kinsella (care a colaborat la realizarea filmului) este reușită vizual, cu New York-ul ca fundal (preferat Londrei din cărți), și există câteva efecte speciale deosebite atunci când manechinele îi vorbesc Rebeccăi. Actorii din distribuție au unele momente când farmecă, în ciuda rolului insipid al Rebeccăi, evidențiindu-se unii actori cu vechime precum Joan Cusack și John Goodman în rolul de părinți muncitori, sau John Lithgow și Christine Ebersole în roluri secundare. Din păcate filmul este o odă adusă materialismului deși pretinde a transmite chiar contrariul. Nici măcar faptul că la finalul filmului Rebecca învață cum să fie responsabilă din punct de vedere fiscal nu mai schimbă "reclama" făcută materialismului.

Cum publicul țintă al acestui film sunt adolescentele, părinții trebuie să știe că Suze (Krysten Ritter), prietena Rebeccăi, este arătată culcându-se cu logodnicul ei (fără activitate sexuală ilustrată), în cele din urmă având loc și nunta între aceștia. Acest element, atât de comun în filme, este principalul motiv pentru care filmul intră la categoria adulți. În afara acestei observații mai putem nota doar câteva expresii mai deplasate.

Filmul conține relații premaritale, câteva expresii necizelate, aluzii sexuale și o subliniere deosebită a materialismului. Biroul pentru Film al Conferinței Episcopilor Catolici Americani clasifică filmul cu A-III - adică pentru adulți. Asociația Americană pentru Filme îl clasifică cu AP - adică se recomandă acordul părinților.



sursa imaginilor:
http://www.shopaholicmovie.com/


mai multe imagini din film



 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire