RECENZII 

Recenzii filme

Nou-venită în oraș (2009)
New in Town

Regia:Jonas Elmer
Roluri principale:Renee Zellweger, Harry Connick Jr.
Gen:Comedie, Romantic
Durata:Gold Circle Films
Rating:A-II (AP)
Producător:Gold Circle Films
Premiera în România:30.01.2009
Sit oficial:http://www.newintownmovie.com/
Trailer:video
Imagini:din film
IMDB:info imdb

 

Reclame comerciale




 

Recenzie

"Nou-venită în oraș" este o comedie romantică nepretențioasă dar simpatică despre ambițioasa Lucy Hill (Renee Zellweger), trimisă să se îngrijească de o fabrică de alimente din New Ulm, Minnesota. Preocupată doar de succesul în carieră, ea este înspăimântată de ceea ce ei îi apare a fi atitudinea apatică a localnicilor excentrici, ale căror preocupări și priorități ea nu le împărtășește. Printre ei sunt prietenele bune Trudy Van Uuden (Frances Conroy) și Blanche Gunderson (Siobhan Fallon Hogan).

Ultima - care va fi secretara lui Lucy la uzină - o ia pe Lucy sub aripa ei de la început, invadând-o cu întrebări personale încă pe drumul spre noua casă, inclusiv "L-ai găsit pe Isus?" "Nu știam că a fost dat dispărut", spune Lucy, iar Blanche nu e amuzată. "În mod normal noi nu glumim pe seama lui Isus", îi spune ea. Este evident o comunitate creștină, dar deși la început pare că filmul s-ar lega de provincialismul localnicilor, precum și de credința lor, filmul face exact pe dos. În curând călduroasa comunitate îi va da lui Lucy câteva lecții despre valori. Între timp apar scântei între Lucy și Ted Mitchell (Harry Connick Jr.), la o cină organizată de Blanche; între ei - ea orășeanca, el provincialul - sunt mari diferențe.

Lucy nu știe că Ted este reprezentantul muncitorilor cu care va trebui să negocieze; un incident în urma căruia el o salvează pe ea într-o noapte cu multă zăpadă va marca începutul romanței dintre ei. Aflăm că el este văduv, având o fată - de care se ocupă ca un tată bun - și fiind încă îndurerat după soția sa. Zellweger și Connick joacă bine, natural, fie că se ceartă fie că se iubesc, iar rolurile secundare, în special al lui Hogan, completează filmul. Pe lângă accentul pe comunitate și prietenie, filmul - tocmai în contextul economic de astăzi - ne oferă portretul unor oameni care lucrează cu sârg pentru a se întreține. Filmul nu respectă cu fidelitate tiparele hollywoodiene, ceea ce e îmbucurător. Și dacă scenele comice te fac poate mai mult să zâmbești, aspectele romantice sunt bine gândite.

Pe fundalul comunității creștine filmul oferă o lecție de decență. O dovadă este scena când în orașul luminat de lumânări se cântă o colindă iar Lucy și Ted înțeleg ce simt unul pentru altul. Se găsesc și diverse referințe la Cristos în film, precum când Blanche spune mândră: "Pescuim la gheață, facem albume și îl aducem pe Isus în vorbă". Cu observațiile de mai jos, filmul ar trebui să fie acceptabil chiar și pentru adolescenții mai mari.

Filmul conține câteva expresii necizelate și o blasfemie. Biroul pentru Film al Conferinței Episcopilor Catolici Americani clasifică filmul cu A-II - adică pentru adulți și adolescenți. Asociația Americană pentru Filme îl clasifică cu AP - adică se recomandă acordul părinților.



sursa imaginilor:
http://www.newintownmovie.com/


mai multe imagini din film



 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire