RECENZII 

Recenzii filme

Schimbul (2008)
Changeling/The Exchange

Regia:Clint Eastwood
Roluri principale:Angelina Jolie, John Malkovich
Gen:Dramă, Mister
Durata:141
Rating:A-III (R)
Producător:Imagine Entertainment
Premiera în România:16.01.2009
Sit oficial:http://www.changelingmovie.net/
Trailer:video
Imagini:din film
IMDB:info imdb

 

Reclame comerciale




 

Recenzie

Angelina Jolie revine după excelentul său rol ca Marianne Pearl, văduva jurnalistului ucis Daniel Pearl, care își căuta disperată soțul dispărut, cu o altă portretizare a unei femei care a existat cu adevărat, dar de data aceasta disperată să își găsească fiul pierdut. Ca în "Speranța moare ultima", acest ultim film este o dramă cutremurătoare bazate pe fapte reale, despre care se poate spune că sunt într-adevăr mai stranii decât ficțiunea.

În 1928, la Los Angeles, o mamă muncitoare, Christine Collins, este angajată ca operatoare de telefonie. Walter (Gattlin Griffith), fiul ei de nouă ani, dispare în timp ce ea e chemată la muncă. Lunile trec, iar departamentul corupt și violent al poliției din L.A., care în acea vreme se folosea și de arme dacă era nevoie să își susțină autoritatea, și era disperat să își refacă imaginea după o serie lungă de cazuri nerezolvate, îi spune lui Collin că i-ar fi găsit fiul în DeKalb, Ill. Dar la reîntâlnirea dintre mamă și fiu - însoțită de multă publicitate, cu reporteri și fotografi veniți la gară - Collins declară că băiatul (Devon Conti) nu este al ei. Poliția o asigură că este tulburată și că băiatul s-a schimbat în ultimele luni cât nu a fost cu ea, fiind convinsă să îl ia acasă. În scurt timp ea își dă seama că e vorba de un impostor. Faptul este confirmat de dentistul lui Walter și de profesorul lui.

Dar când Collins spune poliției că fiul ei încă lipsește și trebuie găsit, căpitanul J.J. Jones (Jeffrey Donovan), în tandem cu șeful poliției James E. Davis (Colm Feore), îi pun la îndoială sănătatea mentală. Când încearcă să iasă în presă, o trimit la o instituție de boli mintale. Între timp îl cunoaștem pe reverendul Gustav Briegleb (John Malkovich), presbiterian și activist comunist, care predica de mult împotriva corupției poliției la emisiunea sa săptămânală de la radio, și care s-a aliat cauzei ei, fiind hotărât să o găsească. Jolie joacă bine, estompându-și din personalitatea puternică pentru o mai pasivă femeie din anii 1920, care, doar când e împinsă dincolo de limită, își găsește curajul să provoace autoritățile și să își descopere adevărata față. Blondul - aici - Malkovich reușește să ofere o figură credibilă de pastor luptător.

Jason Butler Harner este înspăimântător și convingător în rolul ucigașului în serie Gordon Northcott, care poate să fie, sau nu, implicat în dispariția lui Walter, iar Amy Ryan joacă excelent în rolul unei alte paciente închise, o prostituată. Dar de fapt toate jocurile actoricești sunt la înălțime. Regizorul Clint Eastwood ne oferă un film a cărui subiect este întunecat, cu unele scene deloc plăcute (precum cele de la spitalul de nebuni sau cele cu Northcott), dar nimic nu este căutat de dragul senzaționalului iar violența este tratată cu discreție. Povestea are o valoare istorică, deoarece a condus la reformă, fiind în plus o sursă de inspirație, despre o mamă care nu a precupețit nimic pentru a-și găsi copilul.

Filmul conține multă violență, chiar dacă nu explicită, abuz de copii, abuz de pacienți, o execuție, câteva expresii vulgare și blasfemii. Biroul pentru Film al Conferinței Episcopilor Catolici Americani clasifică filmul cu A-III - adică pentru adulți. Asociația Americană pentru Filme îl clasifică cu R - adică acces restricționat.



sursa imaginilor:
http://www.changelingmovie.net/


mai multe imagini din film



 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire