RECENZII 

Recenzii filme

Carantina (2008)
Quarantine

Regia:John Erick Dowdle
Roluri principale:Jennifer Carpenter, Steve Harris
Gen:Horror, Mister, Thriller
Durata:86
Rating:L (R)
Producător:Screen Gems
Premiera în România:02.01.2009
Sit oficial:http://www.sonypictures.net/movies/quara...
Trailer:video
Imagini:din film
IMDB:info imdb

 

Reclame comerciale




 

Recenzie

"Carantina" este un agitat, intens și stupid film horror. Este vorba de o reporteriță de televiziune din Los Angeles, Angela Vidal (Jennifer Carpenter cunoscută de exemplu din "Exorcismul lui Emily Rose") și cameramanul ei, cel mai adesea nevăzut, Scott (Steve Harris), care filmează o acțiune de rutină a pompierilor, cu Jake (Jay Hernandez) și George (Johnathon Schaech) ca subiecți principali.

Alarma sună iar pompierii merg cu promptitudine să investigheze cele aflate despre o bătrână, doamna Espinosa, blocată în apartamentul ei, de unde scoate țipete ciudate. Angela filmează totul cu nerăbdare. Dar când sparg ușa o găsesc pe femeie în stare catatonică, iar când încearcă să o convingă să iasă ea se transformă într-o creatură sălbatică, ce mușcă. Pompierii se vor trezi în curând închiși în blocul respectiv, cu toate comunicațiile cu exteriorul blocate. Poliția și camioanele Centrului de Control și Prevenire a Bolilor înconjoară clădirea, dar nu oferă explicații. În curând și alți locuitori din bloc se manifestă ca bătrâna Espinosa, mușcăturile lor aducând moartea.

Regizorul și co-scenaristul John Erick Dowdle ne prezintă extinderea infecției, ce aduce o progresie copleșitoare de cadavre, totul filmat prin camera video a lui Scott, ceea ce ne amintește cumva de "Cloverfield", de la începutul acestui an. În fapt filmul este un remake după o producție hispanică din 2007. Bravada lui Carpenter va lăsa loc isteriei generale. Premisa ilogică cere renunțarea la rațiune pentru a putea urmări filmul.

Filmul conține violență și sânge în cantități mari, dar în filmări scurte; ucideri, limbaj necizelat, blasfemii; câini, șobolani, copii și femei nebune. Biroul pentru Film al Conferinței Episcopilor Catolici Americani clasifică filmul cu L - adică limitat, respectiv film problematic chiar și pentru adulți. Asociația Americană pentru Filme îl clasifică cu R - adică acces restricționat.



sursa imaginilor:
http://www.sonypictures.net/movies/quarantine/


mai multe imagini din film



 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire