RECENZII 

Recenzii filme

Trădător (2008)
Traitor

Regia:Jeffrey Nachmanoff
Roluri principale:Don Cheadle, Said Taghmaoui, Guy Pearce, Neal McDonough
Gen:Dramă, Thriller
Durata:113
Rating:A-III (AP-13)
Producător:Crescendo Productions
Premiera în România:19.12.2008
Sit oficial:http://www.traitor-themovie.com/
Trailer:video
Imagini:din film
IMDB:info imdb

 

Reclame comerciale




 

Recenzie

Abilul thriller de spionaj "Trădător" este un studiu despre loialități și identități contradictorii, ridicând semnificative probleme morale despre folosirea violenței de ambele tabere ale războiului contra terorismului. Musulmanul american Samir Horn (Don Cheadle, de asemenea producător al filmului), profund religios, se trezește în centrul conflictului. Ca fost ofițer special al SUA care a lucrat cu rebelii mujahedini pentru răsturnarea regimului sovietic din Afghanistan, Horn, de origine sudanez, este acum suspectat de a-i fi urmat pe unii dintre foștii aliați ai americanilor pe calea terorismului. În scenele de deschidere ale filmului, el încearcă să vândă muniții unei grupări islamiste din Yemen, fiind prins în cadrul unui raid militar și aruncat în închisoare. Aici îi câștigă încrederea lui Omar (Said Taghmaoui), un musulman dedicat jihadului, care este impresionat când vede că Horn îi dă mâncarea sa unui camarad terorizat de un alt prizonier.

Omar a plănuit o evadare din închisoare și își modifică planul astfel încât să îl ia și pe Horn cu el. După ce ajung în sudul Franței, îl prezintă pe Horn patronilor lor din înalta societate, Fareed (Aly Khan) și Nathir (Raad Rawi). Deși inițial este deranjat de faptul că Fareed, contrar obiceiurilor islamice, bea șampanie - sub pretextul că trebuie să se integreze în societatea franceză - Horn devine în curând un aliat de încredere în eforturile grupului de a ataca interesele americane. În timp ce agenții FBI Roy Clayton (Guy Pearce) și Max Archer (Neal McDonough) urmăresc mișcările lui Horn, le este neclar de ce parte este până la urmă acesta. De exemplu, are contacte cu Carter (Jeff Daniels), un agent CIA care recrutează agenți secreți, și atunci când îl prinde pe unul dintre urmăritorii lui americani, Horn îl lasă în viață, deși ar fi putut să îl omoare.

Filmul antrenant al scenaristului-regizor Jeffrey Nachmanoff, bazat pe un scenariu conceput de co-producătorul executiv Steve Martin, menține suspansul poveștii, explorând în același timp, prin interpretarea vădit șovăielnică a lui Cheadle, lupta interioară a lui Horn pentru a urma calea cea dreaptă. Evitând stereotipurile musulmane și răspunsurile facile la complexele probleme geopolitice, este susținută credința autentică, atât a lui Horn cât și a lui Clayton (despre care aflăm că a studiat pentru a deveni pastor baptist, înainte de a se reorienta spre studii arabice), împotriva ideologiei violenței ascunsă sub haina credinței, cum întâlnim în cazul lui Fareed.

Filmul conține acțiune violentă moderată, o înjurătură și puțin limbaj necizelat. Biroul pentru Film al Conferinței Episcopilor Catolici Americani clasifică filmul cu A-III - adică pentru adulți. Asociația Americană pentru Filme îl clasifică cu AP-13 - adică se recomandă acordul părinților, fiind interzis celor sub 13 ani.



sursa imaginilor:
http://www.traitor-themovie.com/


mai multe imagini din film



 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire