RECENZII 

Recenzii filme

Hellboy și Armata de Aur (2008)
Hellboy II: The Golden Army/Hellboy 2

Regia:Guillermo del Toro
Roluri principale:Selma Blair, Ron Perlman, Jeffrey Tambor
Gen:Acțiune, Aventuri, Comedie, Dramă, Fantastic, Horror, SF
Durata:120
Rating:A-III (AP-13)
Producător:Dark Horse Entertainment
Premiera în România:17.10.2008
Sit oficial:http://www.hellboymovie.com/
Trailer:video
Imagini:din film
IMDB:info imdb

 

Reclame comerciale




 

Recenzie

"Hellboy și Armata de Aur" prezintă continuarea aventurilor demonului întruchipat din nou de Ron Perlman. Chemat pe pământ în 1944 de către naziștii care căutau ajutor din infern pentru cauza Axei, copilul Hellboy - în mod vizibil progenitură a diavolului - a fost crescut de profesorul Trevor Broom (John Hurt), un consilier academic pentru misiunea Aliaților care a dejucat operațiunea. Catolicul Broom a crezut în bunătatea lui Hellboy, credință justificată de momentul culminant al primului film.

În "Hellboy și Armata de Aur", Red - căci așa se numește adultul Hellboy - continuă să lucreze pentru aceeași agenție pentru care a lucrat defunctul său tată, la fel ca și prietena lui, cu care locuiește împreună, Liz (Selma Blair). Aceasta posedă abilitatea de a se transforma într-o torță umană. Alte personaje care revin sunt omul de legătură al lui Red cu FBI, agentul Tom Manning (Jeffrey Tambor), și Abe Sapien (Doug Jones), care poate desluși trecutul și viitorul lucrurilor. Nou angajat pentru a-l supraveghea pe Red este dr. Johann Krauss (John Alexander/James Dodd, voce Seth MacFarlane), un mistic german protoplasmic ai cărui vapori primesc formă umană cu ajutorul unei măști și al unui costum.

Ultima țintă a biroului este Prințul Nuada, dornic de putere, al cărui scop apocaliptic este să reînvie demult adormita Armată de Aur de soldați mecanici care ar putea aduce sfârșitul omenirii. Aliindu-se cu Red și cu tovarășii lui, buna Nuala (Anna Walton), sora geamănă a lui Nuada, încearcă să îl împiedice pe fratele ei să dobândească controlul asupra acestei armate. Dar orice atac asupra lui Nuada îi face rău și Nualei. Această anomalie îl pune pe Abe, care s-a îndrăgostit de ea, într-o dilemă atât de mare încât ar putea periclita misiunea. Punctul culminant al acestui film îl constituie călătoria eroilor noștri în Irlanda de Nord, pentru a se lupta cu răufăcătorii la Digul Uriașului.

Există mult conținut catolic, în general superficial, și un perceptibil subtext religios. Astfel exercitarea de către Red a voinței libere dă peste cap atât natura lui originară diavolească cât și profeția că el va provoca distrugerea rasei umane. Într-o scenă crucială, Red salvează un copilaș în timp ce se luptă cu un monstru uriaș; Nuada îl ispitește pe Red cu perspectiva de a deveni rege dacă trece de partea lui, o oarecare paralelă cu ispitirea lui Isus relatată în Evanghelii. Mai mult, pe fundal strălucește o cruce de neon. După ce se încheie confruntarea, orașul este salvat de la distrugere și copilul redat mamei sale, Red - asemenea lui Cristos - se trezește respins și luat în derâdere tocmai de oamenii pe care a venit să îi ajute. În esență filmul este o aventură plină de acțiune, cu violență intensă, zgomotoasă, deși mai mult nesângeroasă, cu probleme de limbaj și comportament sexual care nu este prezentat explicit pe ecran, ceea ce îl face potrivit pentru spectatorii mai mari.

Filmul conține coabitare și sarcină premaritală, violență fantastică moderată, o sinucidere, limbaj necizelat, câteva înjurături și puțin umor sexual. Biroul pentru Film al Conferinței Episcopilor Catolici Americani clasifică filmul cu A-III - adică pentru adulți. Asociația Americană pentru Filme îl clasifică cu AP-13 - adică se recomandă acordul părinților, fiind interzis celor sub 13 ani.



sursa imaginilor:
http://www.hellboymovie.com/


mai multe imagini din film



 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire