RECENZII 

Recenzii filme

Star Wars: Războiul clonelor (2008)
Star Wars: The Clone Wars

Regia:Dave Filoni
Roluri principale:Samuel L. Jackson, Tom Kane, Matt Lanter
Gen:Aventuri, Animație, SF
Durata:98
Rating:A-II (AP)
Producător:Lucasfilm Animation
Premiera în România:26.09.2008
Sit oficial:http://www.starwars.com/theclonewars/
Trailer:video
Imagini:din film
IMDB:info imdb

 

Reclame comerciale




 

Recenzie

Din miticului cod al Cavalerilor Jedi, aflăm în "Star Wars: Războiul clonelor", face parte împărtășirea abilităților de luptă cu tineri care se antrenează pentru a deveni și ei cavaleri, cam așa cum făceau luptătorii medievali cu ucenicii lor în ale armelor. În consecință, în această a șaptea prezentare pe marele ecran a epopeii intergalactice - prima sub formă de animație - maestrul luptător Anakin Skywalker (voce Matt Lanter) face echipă cu un neașteptat și la început nedorit tovarăș, o fată de 14 ani pe nume Ahsoka (voce Ashley Eckstein).

Comandantul lui Anakin, Yoda (voce Tom Kane), a creat acest cuplu ciudat cu speranța de a-l mai șlefui pe curajosul dar arogantul său subordonat. În ceea ce o privește, Ahsoka trebuie să își primească educația militară în fugă din cauza războiului aflat în desfășurare, război în care Republica, pe care o slujesc Jedi, luptă împotriva planetelor cunoscute colectiv ca Separatistele. Clonele sunt create ca nesfârșită carne de tun pentru Republicani, roboții servind aceluiași scop de partea secesioniștilor.

Pe măsură ce Ahsoka începe să își dovedească valoarea, câștigând în cele din urmă aprobarea lui Anakin, cei doi sunt trimiși într-o misiune de către Yoda și comandantul Obi-Wan Kenobi (voce James Arnold Taylor). Ei trebuie să îl elibereze pe fiul răpit al banditului Jabba the Hutt care, datorită faptului că deține controlul asupra rutelor comerciale, este un aliat vital. Copilul este ținut la o mănăstire îndepărtată ca parte a planului mârșav al Contelui Dooku (voce Christopher Lee). În ciuda tuturor detaliilor elaboratelor mituri, povestirea în sine trece pe plan secund în fața secvențelor prelungite de luptă. Violența nu este însă niciodată explicită, și nu există practic material inacceptabil.

Filmul conține violență fantastică moderată și o ușoară înjurătură. Biroul pentru Film al Conferinței Episcopilor Catolici Americani clasifică filmul cu A-II - adică pentru adulți și adolescenți. Asociația Americană pentru Filme îl clasifică cu AP - adică se recomandă acordul părinților.



sursa imaginilor:
http://www.starwars.com/theclonewars/


mai multe imagini din film



 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire