RECENZII 

Recenzii filme

Furtuna tropicală (2008)
Tropic Thunder

Regia:Ben Stiller
Roluri principale:Ben Stiller, Robert Downey jr., Jack Black
Gen:Acțiune, Aventuri, Comedie
Durata:107
Rating:O (R)
Producător:DreamWorks SKG
Premiera în România:12.09.2008
Sit oficial:http://www.tropicthunder.com/
Trailer:video
Imagini:din film
IMDB:info imdb

 

Reclame comerciale




 

Recenzie

Constant vulgară și doar uneori amuzantă, comedia de acțiune "Furtuna tropicală" se concentrează asupra unui grup de actori de film depășiți și nesiguri pe ei: starul de acțiune Tugg Speedman (Ben Stiller), un om cu probleme mentale; vulgarul star de comedie - puternic dependent de droguri - Jeff Portnoy (Jack Black); înfumuratul multiplu câștigător de premii Oscar, australianul Kirk Lazurus (Robert Downey Jr.), care și-a pigmentat pielea pentru a interpreta un rol de afro-american; starul hip-hop devenit actor Alpa Chino (Brandon T. Jackson); și lipsitul de experiență Kevin Sandusky (Jay Baruchel). Ei se reunesc pentru un film cu buget mare despre războiul din Vietnam.

Când platoul cu decoruri de milioane de dolari este distrus accidental, regizorul Damien Cockburn (Steve Coogan) refuză să accepte anularea filmului, și își duce actorii în junglă pentru a continua filmările în sălbăticie. Ei devin rapid ținta unei bande de nemiloși traficanți de droguri, care îi cred a fi agenți americani din brigada anti-drog. La scurt timp după ce se proclamă pe sine Isus Cristos într-un moment de bravadă sacrilegă, Cockburn calcă pe o mină de teren și este făcut în bucățele. Speedman insistă că totul este doar o iluzie și, pentru a demonstra acest lucru, linge sângele capului decapitat. În cele din urmă, ceilalți își pierd încrederea în Speedman și se despart, fiecare pe cont propriu. Când este însă prins de o trupă de guerrilla condusă de a un băiat de 12 ani (Brandon Skoo Hoo), Speedman înțelege în sfârșit situația critică în care se află, și prietenii lui se hotărăsc să îl salveze.

Stiller și Black sunt în formă standard, și în ciuda ideii ofensatoare, Downey reușește să fie comic în rolul unui actor cu grave probleme de identitate, care s-a metamorfozat total în personajul său afro-american, spre nemulțumirea membrului autentic negru al grupului. Distribuția îi mai include pe Matthew McConaughey ca impresarul lui Speedman; pe Tom Cruise chel, cu barbă, cu ochelari și extrem de vulgar! Nick Nolte și Danny McBride joacă și ei ca eroul real din Vietnam interpretat de Speedman, și respectiv expertul în explozii.

Filmul conține non-stop limbaj vulgar și blasfemii, expresii necizelate, violență puternică și vărsare de sânge, tortură, consum de droguri, umor vulgar și referințe sexuale directe. Biroul pentru Film al Conferinței Episcopilor Catolici Americani clasifică filmul cu O - adică ofensator moral. Asociația Americană pentru Filme îl clasifică cu R - adică acces restricționat.



sursa imaginilor:
http://www.tropicthunder.com/


mai multe imagini din film



 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire