RECENZII 

Recenzii filme

Kill Bill: Volumul 1 (2003)
Kill Bill: Volume 1

Regia:Quentin Tarantino
Roluri principale:Uma Thurman
Gen:Acțiune, Thriller
Durata:110
Rating:O (R)
Producător:Super Cool ManChu
Premiera în România:30.01.2004
Sit oficial:http://www.kill-bill.com/
IMDB:info imdb

 

Reclame comerciale




 

Recenzie

Regizorul Quentin Tarantino se întoarce după șase ani cu un film ultra-violent, care riscă să ucidă și spectatorii, dar de plictiseală. Dacă aceasta este tot ce poate da Tarantino după șase ani, atunci mai bine și-ar ucide muza decât pe Bill. Filmul avea inițial peste patru ore, astfel că distribuitorii (Miramax) au decis împărțirea filmului, acum rulând pe ecrane "Kill Bill: Vol. 1".

Această producție cinematografică reprezintă un omagiu bolnav adus filmelor de acțiune Kung-fu, celor cu samurai și celor în care curge mult sânge. Personajele din film par a avea tone de sânge, altfel este greu de explicat cantitatea uriașă de sânge ce curge din venele lor tăiate: dar efectul vizual contează mai mult decât logica biologică. În centrul acestui film stă Uma Thurman, fostă membră a grupului de asasini Deadly Viper Assassination Squad (sau DiVAS), sub numele de Mamba Neagră.

Fără să ni se explice de ce (poate în Vol. 2?), Mamba Neagră este ucisă de colegii de echipă în timpul unei repetiții pentru nuntă. De fapt așa cred asasinii, lăsând în urmă pe toți din capelă morți, mai puțin pe Uma, care intră în comă. Și rămâne astfel timp de 4 ani, după care miraculos își revine, cu inima plină de ură și cu hotărârea fermă de a-i ucide pe toți din DiVAS, lăsându-l pe șef, Bill, ultimul. În Vol. 1 mor doi, și nu putem decât să prezicem că în Vol. 2 vor muri ceilalți trei, inclusiv Bill (a cărui față nu o vedem deloc în acest prim film).

Prea multe nu ar fi de spus despre film. Probabil publicul țintă al filmului sunt acei puțini care gustă violența excesivă. Dacă filmul este migălos la scenele de acțiune, fondul său, povestea, sensul ei, moralitatea, sunt găunoase. Din tot filmul, cea mai de apreciat este coloana sonoră. Așa că probabil e mai bine să nu mergeți la film, dar să ascultați coloana sonoră.

Datorită violenței excesive, referințelor sexuale și exprimărilor vulgare, Biroul pentru Film al Conferinței Episcopilor Catolici Americani clasifică filmul cu O - adică ofensator moral. Asociația Americană pentru Filme îl clasifică cu R - adică acces restricționat.
 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire