RECENZII 

Recenzii filme

Cronicile Spiderwick (2007)
The Spiderwick Chronicles

Regia:Mark S. Waters
Roluri principale:Freddie Highmore, Sarah Bolger, David Strathairn
Gen:Aventuri, Dramă, Familie, Fantastic
Durata:97
Rating:A-I (AP)
Producător:Atmosphere Entertainment MM LLC
Premiera în România:21.03.2008
Sit oficial:http://www.spiderwickchronicles.com/
Trailer:video
Imagini:din film
IMDB:info imdb

 

Reclame comerciale




 

Recenzie

Într-o lume goblini, gnomi și ogri, o familie obișnuită este prinsă în mijlocul unei bătălii epice dintre bine și rău, redescoperind nevoia de unitate între ei. Aceasta este tema lăudabilă a filmului "Cronicile Spiderwick". Părăsită de soțul ei, mama Helen Grace (Mary-Louise Parker) se mută cu fiii ei gemeni, Simon și Jared (interpretați ambii de Freddie Highmore), și cu fiica ei pasionată de scrimă, Mallory (Sarah Bolger), din centrul New York-ului la o periferie, într-o casă izolată despre care vor afla în curând că are o istorie aparte.

Cândva ocupată de stră-unchiul lui Helen, excentricul Arthur Spiderwick (David Strathairn), pasionat de fenomene paranormale și care a dispărut în mod misterios acum 80 de ani, casa a rămas fiicei sale, Lucinda (Joan Plowright). Mătușa Lucinda însă a fost închisă într-un sanatoriu pentru nebuni datorită fanteziilor ei excesive, spre norocul lui Helen, care în lipsă de bani se va muta în casa ei. În timp ce Mallory și Simon caută să se adapteze noii situații, Jared, care din greșeală crede că mama sa e vinovată de despărțirea părinților, este plin de resentimente și se închide tot mai mult în el. Când în casă încep să aibă loc farse ciudate, toți îl consideră vinovat pe Jared.

Acesta va descoperi în curând misterele casei. Ajunge în camera lui Arthur unde găsește o carte pe care nu ar trebui să o deschidă și descoperă și o ființă mică, Thimbletack (Martin Short), ce îl pune la curent cu situația. Află că de fapt casa este asediată de o armată de creaturi rele, conduse de puternicul ogru Mulgarath (Nick Nolte), care dorește cartea lui Arthur, ce i-ar permite să distrugă toate creaturile fantastice bune. Jared intră astfel într-o aventură captivantă în care îi va atrage rapid și pe fratele și pe sora sa, o aventură ce beneficiază de efecte speciale foarte bine realizate, de un joc actoricesc bun, de un dialog destul de curat și care oferă o lecție inestimabilă despre viața de familie. Filmul poate fi recomandat cu căldură tuturor copiilor, mai puțin celor pe care creaturile oribile din film i-ar putea speria prea mult.

Filmul conține câteva scene violente și expresii necizelate. Biroul pentru Film al Conferinței Episcopilor Catolici Americani clasifică filmul cu A-I - adică audiență generală. Asociația Americană pentru Filme îl clasifică cu AP - adică se recomandă acordul părinților.



sursa imaginilor:
http://www.spiderwickchronicles.com/


mai multe imagini din film



 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire