RECENZII 

Recenzii filme

Bani gratis (2008)
Mad Money

Regia:Callie Khouri
Roluri principale:Katie Holmes, Diane Keaton, Queen Latifah
Gen:Comedie
Durata:104
Rating:A-III (AP-13)
Producător:Big City Pictures
Premiera în România:04.04.2008
Sit oficial:http://www.madmoneymovie.com/
Trailer:video
Imagini:din film
IMDB:info imdb

 

Reclame comerciale




 

Recenzie

Diane Keaton, Queen Latifah și Katie Holmes ar putea părea un trio neverosimil de hoațe, dar legătura dintre ele pe ecran este la fel de eficientă ca și planul pe care îl pun la cale pentru scoate bani din Rezerva Bancară Federală, unde lucrează ele, în inteligenta și vioaia comedie "Bani gratis". Bridget Cardigan (Keaton) este o casnică din clasa mijlocie din Kansas City, al cărei soț, Don (Ted Danson), tocmai a fost concediat, ceea ce i-a lăsat cu datorii și i-a forțat să își vândă luxoasa casă. Bridget nu este potrivită pentru o slujbă la birou, așa că acceptă slujba de femeie de serviciu la bancă.

Ea este impresionată de mulțimea de bani din jurul ei, și în special de miile de dolari în bancnote uzate casate zilnic de Nina Brewster (Latifah), o mamă singură cu doi băieți de crescut. Bridget o așteaptă pe Nina în parcare într-o după-amiază, și o convinge că ar fi ușor să fure o parte dintre acești bani înainte de a fi distruși. Bazându-se pe dorința puternică a Ninei de a le asigura copiilor ei o viață mai bună, Bridget o convinge pe aceasta să intre în joc, așa cum o face și Jackie (Holmes), o tânără care, la fel ca Bridget, are datorii. Ele alcătuiesc un plan aparent perfect, în ciuda sistemului rigid supravegheat cu mândrie de șeful de securitate Glover (Stephen Root), și a vigilenței celor doi paznici care verifică gențile tuturor la sfârșitul fiecărei zile de lucru; unul dintre aceștia, Barry (Roger Cross), este clar îndrăgostit de Nina.

Ele plănuiesc să fure până când au destui bani pentru nevoile lor individuale: familia Cardigan să își păstreze casa și să își plătească datoriile, Nina să îi înscrie pe băieții ei la o școală mai bună și să se mute într-un cartier mai bun, iar Jackie să își îmbunătățească viața în rulotă alături de soțul ei, Bob Truman (Adam Rothenberg). Odată ce se pornesc însă, Bridget decide că nu dorește să se mai oprească, considerând că acțiunile lor sunt o simplă reciclare a bancnotelor destinate oricum distrugerii. Nina și Jackie sunt de acord, și nu trece mult timp până când autoritățile sunt pe urma lor.

Există elemente care ar fi problematice din punct de vedere moral dacă filmul ar fi luat în sens strict. Pe de altă parte, Nina este arătată ca o mamă iubitoare care și-a educat copiii să facă ceea ce este bine, și când dragostea îi apare în cale prin Barry (care de altfel își îngrijește cu devotament mama), legătura dintre ei este arătată ca trecând dincolo de o relație fizică. Când în cele din urmă sunt prinse, Jackie face un sacrificiu admirabil. Mai puțin meritoriu este entuziasmul cu care Bridget și Jackie o îndeamnă pe Nina să îl seducă pe Barry când acesta descoperă planul lor, gândindu-se că dacă ea se culcă cu el atunci el va păstra secretul lor. Consecințele morale și emoționale ale planului lor nu sunt ignorate, deși pedeapsa finală este subminată de anumite întorsături ale situației.

Filmul conține apelative vulgare și limbaj necizelat, o blasfemie, discuții și aluzii cu caracter sexual, sugerarea unei relații sexuale nemaritale și o scurtă referire la droguri. Biroul pentru Film al Conferinței Episcopilor Catolici Americani clasifică filmul cu A-III - adică pentru adulți. Asociația Americană pentru Filme îl clasifică cu AP-13 - adică se recomandă acordul părinților, fiind interzis celor sub 13 ani.



sursa imaginilor:
http://www.madmoneymovie.com/


mai multe imagini din film



 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire