RECENZII 

Recenzii filme

Desigur... poate că... (2008)
Definitely, Maybe

Regia:Adam Brooks
Roluri principale:Ryan Reynolds, Abigail Breslin
Gen:Comedie, Dramă, Romantic
Durata:112
Rating:A-III (AP-13)
Producător:Universal Pictures
Premiera în România:25.04.2008
Sit oficial:http://www.definitelymaybemovie.com/
Trailer:video
Imagini:din film
IMDB:info imdb

 

Reclame comerciale




 

Recenzie

Cronica aventurilor amoroase ale unui tânăr bărbat, "Desigur... poate că...", este învelită într-un ambalaj de comedie romantică, dar nu fără să ridice serioase probleme morale. Precocea Maya Hayes (Abigail Breslin), de 10 ani, cu părinții în prag de divorț, vrea să afle de la tatăl ei, Will (Ryan Reynolds), cum s-au cunoscut și îndrăgostit părinții ei. Rezultatul e o poveste, cu numele și detaliile schimbate ca noi să nu știm cu cine a rămas în cele din urmă, cu trei romanțe avute de Will cu trei femei.

Sensibila Emily (Elizabeth Banks) a fost colega lui Will în Madison. Când Will a avut șansa să se mute în New York și să lucreze la campania lui Bill Clinton din 1992, iubirea lor s-a surpat în urma separării. Între timp Will a cunoscut-o pe studenta la jurnalism Summer Hartley (Rachel Weisz), o prietenă a lui Emily, din New York. Mentorul lui Summer, renumitul specialist politic Hampton Roth (Kevin Kline), după ce a abandonat-o pentru una mai tânără, o împinge în brațele lui Will. Dar Will ajunge să o cunoască apoi pe April (Isla Fisher), cu care nu e clar dacă e simplă relație de prietenie sau e și iubire la mijloc. Pentru a ține socoteala aventurilor romantice ale tatălui ei, Maya creează o hartă multicoloră în jurnalul ei. Povestea lui Will continuă cu trădări, dezamăgiri și neașteptare reveniri.

Filmul scenaristului și regizorului Adam Brooks începe cu Maya repetând niște termeni expliciți învățați la ora de educație sexuală și punând întrebări nepotrivite vârstei. Mai problematice sunt comportamentele lui Will vizavi de femei. Permisivitatea sexuală este la ea acasă, și vedem că cel puțin cu două dintre cele trei femei Will a avut relații sexuale în afara căsătoriei. Dar spectatorul se poate concentra pe legătura dintre Maya și vulnerabilul ei tată, descoperind astfel un film sensibil, despre o fată care vrea să înțeleagă cum s-au cunoscut mama și tata, pentru a înțelege apoi de cei aceștia ar vrea să divorțeze.

Filmul include relații sexuale neexplicite, câteva expresii necizelate, discuții sexuale tranșante, tema divorțului și referințe la lesbiene. Biroul pentru Film al Conferinței Episcopilor Catolici Americani clasifică filmul cu A-III - adică pentru adulți. Asociația Americană pentru Filme îl clasifică cu AP-13 - adică se recomandă acordul părinților, fiind interzis celor sub 13 ani.



sursa imaginilor:
http://www.definitelymaybemovie.com/


mai multe imagini din film



 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire