RECENZII 

Recenzii filme

Al naibii tratament! (2003)
Anger Management

Regia:Peter Segal
Roluri principale:Adam Sandler, Jack Nicholson
Gen:Comedie
Durata:101
Rating:A-IV (AP-13)
Producător:Revolution Studios, Happy Madison
Premiera în România:13.06.2003
Sit oficial:http://www.sonypictures.com/movies/anger...
IMDB:info imdb

 

Reclame comerciale




 

Recenzie

Adam Sandler și Jack Nicholson fac cuplu în dezamăgitoarea comedie "Al naibii tratament!" (Columbia). O neînțelegere în timpul unui zbor cu avionul face ca omul de afaceri David Buznik, interpretat de Sandler, să fie dat, în urma unei sentințe judecătorești, în grija psihoterapeutului Buddy Rydell, interpretat de Nicholson.

Ironia este că medicul ce urmează să îl îngrijească este adevăratul provocator al tensiunilor din avion. Și pentru a fi sigur de tratament, Buddy se mută acasă la David. Se poate întâmpla ceva mai rău? Se poate: Buddy îi face avansuri prietenei lui David, Linda (rol interpretat de Marisa Tomei), trasnformându-l în final pe David în nebunul care se presupunea a fi la începutul filmului.

Regizorul Peter Segal pornește de la o premiză rezonabilă și amuzantă - un suflet gingaș confruntat cu un terapeut super-temperamental - dar caută din păcate umorul ieftin, implicând în scenariu prostituate travestite, arătându-i pe călugării budiști apelând la violență, sau prezentând gelozia dintre lesbiene. Se fac referințe constante la sex, iar pentru un film adresat audienței lui Sandler - adică tineri și adolescenți, categorie ușor de influențat -, sublinierea faptului că dimensiunile anatomice la bărbați contează nu reprezintă un mesaj bun - nici măcar amuzant - de transmis.

Sandler își joacă bine rolul, spre deosebire de Nicholson, care pare artificial în unele scene. Prietena lui David reprezintă o prezență insolită, curajoasă, ce dă o culoare mai caldă acestui film cu multe scene dure.

Filmul arată cum trebuie David să învețe să își recunoască furia interioară și să o canalizeze corespunzător, dar unele scene, precum cea în care călugării budiști sunt provocați intenționat, pot fi interpretate ca sugerând faptul că violența este o modalitate bună de rezolvare a problemelor. Cu așa vedete în rolurile principale, "Al naibii tratament!" are șanse să ocupe un loc fruntaș în box office, dar nu reprezintă o opțiune bună pentru audiența sa.

Datorită unor scene comice intenționat violente, referințelor continue la sex, sărutului între persoane de același sex și a limbajului grosolan câteodată, Biroul pentru Film al Conferinței Episcopilor Catolici Americani clasifică filmul cu A-IV - adică pentru adulți, cu rezerve. Asociația Americană pentru Filme îl clasifică cu AP-13 - adică este obligatoriu acordul părinților și interzis sub 13 ani.
 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire