RECENZII 

Recenzii filme

Ochii (2008)
The Eye

Regia:Xavier Palud, David Moreau
Roluri principale:Jessica Alba
Gen:Dramă, Horror, Mister, Thriller
Durata:97
Rating:A-III (AP-13)
Producător:Capital Arts Entertainment
Premiera în România:21.03.2008
Sit oficial:http://www.theeyethefilm.com/
Trailer:video
Imagini:din film
IMDB:info imdb

 

Reclame comerciale




 

Recenzie

"Ochii", o poveste cu un suspans rezonabil, ce se desfășoară în Los Angeles, o aduce pe Jessica Alba în rolul unei violoniste de succes, Sydney Wells, care este oarbă de când cu accidentul suferit la 5 ani. Deși ea pare mulțumită de starea lucrurilor, sora ei, Helen (Parker Posey), o convinge să treacă printr-o operație pentru refacerea vederii.

După un dublu transplant de cornee, pe care medicii îl cataloghează drept succes în ciuda vederii neclare, Sydney începe să aibă viziuni teribile. De asemenea îi apar diverse spirite spectrale neprietenoase. În cele din urmă își dă seama că de fapt poate să vadă unele lucruri oribile înainte ca ele să aibă loc. Trebuie să existe o legătură între aceste viziuni și cei care i-a donat ochii. (Ideea că implanturile ar putea să aibă efecte secundare este explicat prin fenomenul cunoscut ca "memoria celulară"). Sydney încearcă să îl convingă pe dr. Paul Faulkner (Alessandro Nivola) că nu halucinează. Îl roagă să îi spună cine este donatorul, dar el nu vrea să își riște slujba divulgând aceste informații. Între timp, Helen și dirijorul lui Sydney, Simon (Rade Serbedzija), o privesc cu scepticism.

Desigur, acesta este unul dintre acele filme unde toate celelalte personaje sunt incredibil de lente în a crede ce se întâmplă cu eroina, care se panichează tot mai mult. De exemplu când o doamnă fantomatică îi apare lui Sydney când e la masă cu Simon, făcând-o să cadă de pe scaun, Simon nu găsește altceva de spus decât să o îndemne să își vină în fire. Paul și Helen rezonează atât de puțin cu Sydney încât ajungi să te întrebi dacă nu cumva fac parte dintr-un complot. La un moment dat apare o scânteie de romantism când Sydney își pune mâna pe fața lui Paul, dar relația rămâne platonică. Jessica Alba reușește să joace astfel încât să câștige publicul de partea ei, să accepte lucrurile improbabile care i se întâmplă.

Coregizorii francezi David Moreau și Xavier Palud, cu un scenariu de Sebastian Gutierrez, reiau de fapt aici un film taiwanez din 2002. În ciuda unor momente și a inerentelor puncte slabe, filmul reprezintă oricum o fericită mostră de horror, fără sex și limbaj prea vulgar.

Filmul conține câteva imagini violente, inclusiv incendii și explozii și o sinucidere. Este acceptabil pentru tinerii mai mari. Biroul pentru Film al Conferinței Episcopilor Catolici Americani clasifică filmul cu A-III - adică pentru adulți. Asociația Americană pentru Filme îl clasifică cu AP-13 - adică se recomandă acordul părinților, fiind interzis celor sub 13 ani.



sursa imaginilor:
http://www.theeyethefilm.com/


mai multe imagini din film



 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire