RECENZII 

Recenzii filme

Războiul lui Charlie (2007)
Charlie Wilson's War

Regia:Mike Nichols
Roluri principale:Tom Hanks, Julia Roberts
Gen:Dramă
Durata:97
Rating:A-III (R)
Producător:Good Time Charlie Productions
Premiera în România:08.02.2008
Sit oficial:http://www.charliewilsonswar.net/
Trailer:video
Imagini:din film
IMDB:info imdb

 

Reclame comerciale




 

Recenzie

Comedia "Războiul lui Charlie" este de asemenea o complicată dramă politică bazată pe evenimente reale. Povestea filmului este, la fel ca și protagonistul, deopotrivă vioaie și serioasă, atrăgătoare dar încurcată din punct de vedere moral. La începutul anilor 1980, Charlie Wilson (Tom Hanks) a fost un obscur dar puternic congresman texan, pasionat de whisky, cazinouri și companie îndoielnică. Mult mai mult decât majoritatea colegilor lui, însă, a ajuns interesat de situația critică a poporului afgan după ce țara lor a fost invadată de sovietici începând din 1979.

Îi împărtășește preocupările și intuiția lui cu privire la potențialele avantaje ale unei înfrângeri a Rusiei bogata, în aparență pioasa socialistă Joanne Herring (Julia Roberts). Împreună formează un duo puternic, Wilson reușind să adune sume tot mai mari prin intermediul Congresului și Herring asigurându-se că sunt de partea lor toți cei de care au nevoie. Între timp se leagă între ei și o relație ocazională.

Între timp, la sediul CIA, capabilul dar schimbătorul agent Gust Avrakotos (Philip Seymour Hoffman), din cauza modului său grosolan și conflictual de a se purta cu superiorii lui, se "ofilește" de ani de zile fără o misiune reală. Descoperind în Wilson un spirit înrudit, Avrakotos începe în curând să acționeze în direcția realizării unei neverosimile alianțe între lideri israelieni și arabi dornici să colaboreze în spatele scenei pentru a furniza bani și arme puțin cunoscuților pe atunci luptători mujahedini.

Filmul regizorului veteran Mike Nichols relatează cu abilitate aceste evenimente, iar distribuția este uniform convingătoare. Scenariul prezintă discrepanța între stilul de viață dezonorant al personajului principal, înfățișat uneori destul de explicit, și realizarea lui istorică. Totuși faptul că suntem invitați să scuzăm primul în lumina celei de-a doua este cu siguranță problematic. Ca o vie prezentare cinematografică a unui capitol crucial din istoria americană recentă, însă, "Războiul lui Charlie" își atinge obiectivele.

Filmul conține nuditate feminină parțială, sugerarea unor relații sexuale nemaritale, consum de droguri, umor cu caracter sexual, dialog lipsit de respect, limbaj vulgar și necizelat, și scene cu copii răniți. Biroul pentru Film al Conferinței Episcopilor Catolici Americani clasifică filmul cu A-III - adică pentru adulți. Asociația Americană pentru Filme îl clasifică cu R - adică acces restricționat.



sursa imaginilor:
http://www.charliewilsonswar.net/


mai multe imagini din film



 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire