RECENZII 

Recenzii filme

Legenda vie (2007)
I Am Legend

Regia:Francis Lawrence
Roluri principale:Will Smith
Gen:Acțiune, Dramă, Fantastic, SF, Thriller
Durata:100
Rating:A-III (AP-13)
Producător:Weed Road/Overbrook Entertainment
Premiera în România:18.01.2008
Sit oficial:http://iamlegend.warnerbros.com/
Trailer:video
Imagini:din film
IMDB:info imdb

 

Reclame comerciale




 

Recenzie

La începutul filmului "Legenda vie", un thriller întunecat dar bine făcut, Emma Thompson apare în rolul unui medic care îi spune unui reporter de știri că a descoperit leacul împotriva cancerului. Apoi urmează scurte secvențe dintr-un New York fără viață, cu o excepție, se pare, Robert Neville (Will Smith), un virolog al armatei, alături de câinele său, Samantha. E clar că medicamentul miraculos al lui Thompson a dat-o în bară rău de tot.

Neville este ultimul supraviețuitor. Aflăm pe parcurs că, în trecut, au avut loc evacuări în masă (a celor sănătoși), iar Neville și-a trimis soția și copilul în locul care se presupune că ar fi fost de siguranță. În timp ce merge pe străzile goale ale orașului și vorbește cu câinele ca să nu înnebunească, el întâlnește căprioare sălbatice, câini nebuni și mutanți umani. Își păstrează un fel de jurnal video și audio al activităților și periodic transmite mesaje radio în speranța că va fi auzit. Atacurile mutanților devin tot mai serioase, dar Neville perseverează. Și, fără să dorim să stricăm surpriza, va găsi niște ajutoare: o femeie pe nume Anna (Alice Braga) și un copil (Charlie Tahan).

Adaptarea oferită de regizorul Francis Lawrence la romanul din 1954 al lui Richard Matheson (deja ecranizat de două ori: "The Last Man on Earth" din 1964 și "The Omega Man" din 1971) prezintă foarte realist New York-ul depopulat, iar imaginile - generate pe computer - cu mutanții sunt înspăimântătoare. Smith este, ca de obicei, o prezență plăcută, dar acțiunea este mai mult deprimantă decât incitantă. Din punct de vedere catolic există câteva elemente spirituale admirabile. În mijlocul evacuării, între oamenii panicați, familia lui Neville se roagă. Mai apoi, aproape disperat, Neville are o criză de credință și neagă existența lui Dumnezeu, dar, predictibil, va exista o întorsătură la acest capitol înainte de final.

Filmul conține scene cu violență intensă, dar izolate, ucidere de creaturi și mutanți. Poate fi acceptabil pentru tinerii mai mari. Biroul pentru Film al Conferinței Episcopilor Catolici Americani clasifică filmul cu A-III - adică pentru adulți. Asociația Americană pentru Filme îl clasifică cu AP-13 - adică se recomandă acordul părinților, fiind interzis celor sub 13 ani.



sursa imaginilor:
http://iamlegend.warnerbros.com/


mai multe imagini din film



 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire