RECENZII 

Recenzii filme

Regatul (2007)
The Kingdom

Regia:Peter Berg
Roluri principale:Jamie Foxx, Jennifer Garner
Gen:Acțiune, Dramă, Thriller
Durata:110
Rating:L (R)
Producător:Universal Pictures Corporation
Premiera în România:23.11.2007
Sit oficial:http://www.thekingdommovie.com/
Trailer:video
Imagini:din film
IMDB:info imdb

 

Reclame comerciale




 

Recenzie

"Regatul" este cu siguranță un film captivant; puțini spectatori nu vor fi absorbiți de el. Totuși, mesajul final este puțin ambiguu. Este adevărat, concluzia lui conține o puternică declarație despre inutilitatea violenței, dar această concluzie vine după o scenă culminantă în care violența răzbunătoare nu putea fi prezentată mai direct. Filmul ne spune povestea neverosimilă din punct de vedere politic a unei echipe de patru agenți FBI - Ronald Fleury (Jamie Foxx), Grant Sykes (Chris Cooper), Janet Mayes (Jennifer Garner) și Adam Leavitt (Jason Bateman) - care sunt trimiși în Arabia Saudită (regatul din titlu) pentru a investiga un atac terorist major asupra americanilor care trăiesc acolo. Ei trebuie să își desfășoare ancheta sub privirea vigilentă și inițial suspicioasă a colonelului Faris Al Ghazi (Ashraf Barhom).

Agenții se trezesc imediat pierduți într-un labirint de loialități conflictuale, incapabili să discearnă prietenii de dușmani. Al Ghazi, însă, se dovedește a fi treptat atât un aliat statornic cât și un prieten autentic, în special pentru agentul Fleury. În timp ce între cei doi bărbați se leagă o prietenie, cei doi recunoscând umanitatea lor comună, continuă acțiunea delicată și periculoasă de prindere a teroriștilor. "Regatul" are punctele lui morale puternice, în particular relația dintre Fleury și Al Ghazi și mesajul final menționat mai sus. Dar alături de aceste puncte tari vine o justificare ușoară, dacă nu chiar o glorificare, a forței, care le subminează serios.

Una este să recunoști faptul că mijloacele violente pot fi uneori necesare în lupta împotriva crimei, a terorismului sau a agresiunii nedrepte, și alta să sărbătorești rezultatele lor. Uneori, însă, se pare că scenaristul Matthew Michael Carnahan și regizorul Peter Berg le vor pe amândouă. Ei doresc ca audiența să petreacă cea mai mare parte a celor două ore bucurându-se că băieții răi au pățit-o, dar apoi doresc să îi informeze pe spectatori, cam târziu, de ce nu ar fi trebuit să se bucure la început. Dacă consistența morală a "Regatului" ar fi fost la fel de impresionantă ca și interpretările și efectele lui speciale, ar fi fost un film grozav.

Filmul conține violență neașteptată, cu vărsare de sânge, tortură și mult limbaj necizelat și blasfemiator. Biroul pentru Film al Conferinței Episcopilor Catolici Americani clasifică filmul L - adică limitat, respectiv film problematic chiar și pentru adulți. Asociația Americană pentru Filme îl clasifică cu R - adică acces restricționat.



sursa imaginilor:
http://www.thekingdommovie.com/


mai multe imagini din film



 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire