Recenzii filme
Vacanța lui Mr. Bean (2007)
Mr. Bean's Holiday
Reclame comerciale
Recenzie
După cum fanii clasicului personaj al lui Rowan Atkinson știu deja, unde merge Mr. Bean lucrurile se complică catastrofic și se lasă cu râsete. Este cazul și în filmul "Vacanța lui Mr. Bean", care pornește spre Cannes, pe riviera franceză, după ce a câștigat excursia ca premiu la un concurs parohial. Ca orice britanic, Mr. Bean se bucură la gândul că va schimba frigul englez cu vremea însorită din Franța, dar nu știe câte complicații vor apărea pe drum!
După o cursă cu taxiul în partea greșită a Parisului și o masă cu delicatese ce nu sunt destinate neinițiaților, Mr. Bean reușește - neintenționat totuși - să îl separe pe Emil (Karel Roden), un critic rus de film ce se îndreaptă spre Festivalul de la Cannes, de fiul său Stepan (Max Baldry). Așa se face că, la bine și la rău, Mr. Bean face echipă cu băiatul și cumva cumva trebuie să ajungă la destinație. În timpul unei scurte despărțiri de Stepan, Mr. Bean nimerește pe platoul de filmare al regizorului Carson Clay (Willem Dafoe), obsedat de propria persoană. Aici au loc din nou mici catastrofe, dar o și cunoaște pe tânăra actriță Sabine (Emma de Caunes). Când se va dovedi că și Sabine este în drum spre Cannes, ea devine membră a circului ambulant al lui Mr. Bean. Oare bunele intenții ale lui Mr. Bean, inocența lui Stepan și verva galică a Sabinei îi vor duce la destinație?
Regizat de Steve Bendelack, "Vacanța lui Mr. Bean" este delicios: delicat și ingenios, va fi pe placul copiilor și adulților deopotrivă. Cuplul Atkinson-Baldry este încântător și la fel și nonșalanța cu care Sabine acceptă excentricitățile lui Mr. Bean. Personajul lui Dafoe oferă alte momente comice. Atkinson se dovedește încă o dată maestru al absurdului, reușind cu brio să stea pe ecran timp de 90 de minute fără să rostească măcar o dată o propoziție completă.
Filmul conține câteva scene cu umor mai nepotrivit și unele scene care i-ar putea speria pe cei foarte mici. Biroul pentru Film al Conferinței Episcopilor Catolici Americani clasifică filmul cu A-I - adică audiență generală. Asociația Americană pentru Filme îl clasifică cu G - adică tot audiență generală.