RECENZII 

Recenzii filme

Prietenul meu cel mai bun (2006)
Mon meilleur ami/My best friend

Regia:Patrice Leconte
Roluri principale:Daniel Auteuil, Dany Boon
Gen:Comedie
Durata:94
Rating:A-III (AP-13)
Producător:TF1 Films Productions
Premiera în România:24.08.2007
Sit oficial:http://www.monmeilleurami-lefilm.com/
Trailer:video
Imagini:din film
IMDB:info imdb

 

Reclame comerciale




 

Recenzie

Titlul filmului spune aproape totul. "Prietenul meu cel mai bun" este o poveste despre natura prieteniei. E în primul rând o comedie, dar îl face special dulcele-amar din spatele râsetelor. Francois (Daniel Auteuil) este un egoist negustor de artă care trebuie să îi dovedească scepticei lui partenere de afaceri, Catherine (Julie Gayet), că are un prieten foarte bun. Ea a pus pariu cu Francois că nu există nici un om pe care el să îl poată numi cu adevărat prieten. Văzându-l pe Francois simulând tristețea la înmormântarea unui competitor, fără nici o remușcare cu privire la o afacere lipsită de scrupule cu o piesă de mobilier la care râvnește, presupunerea Catherinei pare cât se poate de adevărată. Aflăm de asemenea că Francois este divorțat, și că are o relație încordată cu fiica lui adolescentă, Louise (Julie Durand).

Pentru a câștiga pariul, el trece frenetic de la o cunoștință la alta, pentru a afla dacă ei îl consideră prietenul lor cel mai bun, dar toți îl resping. Ajunge chiar să citească "Cum să îți câștigi prieteni și să influențezi oamenii", dar se pare că nu are nici un efect. Între timp, ajunge să cunoască un vorbăreț șofer de taxi, Bruno (Dany Boon), un suflet sensibil care locuiește cu părinții săi. Francois îi cere lui Bruno sugestii pentru a-și face prieteni, și pe măsură ce trece timpul se dezvoltă între ei o atitudine de admirație, dar Francois cel tare de cap înțelege mai greu că aceasta poate fi într-adevăr persoana pe care i-o poate prezenta lui Catherine și celorlalți ca un prieten adevărat al său. Povestea ia o întorsătură mai întunecată când el îi joacă o festă lipsită de inimă lui Bruno, doar pentru a dovedi că taximetristul de încredere va face orice de dragul prieteniei. Vor exista rezultate emoționale devastatoare.

Filmul perspicace al regizorului și co-scenaristului Patrice Leconte începe ca o comedie ușoară, dar se construiește în profunzime. Tensionatul punct culminant are loc în cadrul versiunii franceze a spectacolului de televiziune "Vrei să fii miliardar?" Interpretările celor doi bărbați sunt extrem de impresionante.

Filmul conține câteva înjurături vulgare, un personaj lesbian și o faptă lipsită de etică. Biroul pentru Film al Conferinței Episcopilor Catolici Americani clasifică filmul cu A-III - adică pentru adulți. Asociația Americană pentru Filme îl clasifică cu AP-13 - adică se recomandă acordul părinților, fiind interzis celor sub 13 ani.



sursa imaginilor:
http://www.monmeilleurami-lefilm.com/


mai multe imagini din film



 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire