RECENZII 

Recenzii filme

Ultimatumul lui Bourne (2007)
The Bourne Ultimatum

Regia:Paul Greengrass
Roluri principale:Matt Damon, Julia Stiles
Gen:Acțiune, Thriller
Durata:111
Rating:A-II (AP-13)
Producător:Universal Pictures
Premiera în România:10.08.2007
Sit oficial:http://www.thebourneultimatum.com/
Trailer:video
Imagini:din film
IMDB:info imdb

 

Reclame comerciale
 

Recenzie

În primul film din serie, Jason Bourne (Matt Damon) era confuz cu privire la identitatea lui; în al doilea, a căutat să se răzbune; dar acum, în "Ultimatumul lui Bourne", primește răspunsuri la întrebările lui privind adevăratul său nume și motivul pentru care a devenit o atât de eficientă mașină ucigașă a CIA. Noah Vosen (David Strathairn) conduce noul program Blackbriar al CIA, având ca scop eliminarea lui Bourne; fiecare mișcare din călătoria pe glob a lui Bourne este urmărită cu ajutorul unui echipament incredibil de sofisticat, și asasini țintași de elită așteaptă semnalul pentru a-l ucide.

Când un jurnalist britanic (Paddy Considine) publică un articol despre Bourne, este clar că reporterul are o sursă care i-ar putea furniza acestuia răspunsuri la întrebările care îl frământă. Dar mai întâi trebuie ca el și jurnalistul să scape de ucigași în gara Waterloo din Londra. Aceasta este una dintre numeroasele și palpitantele scene de urmărire în zone ticsite de lume. Vosen trebuie să se asigure că proiectul ucigător Blackbriar al agenției sale nu are nici o fisură, și cheia este exterminarea rapidă a lui Bourne. Se opune țelului său agentul Pam Landy (Joan Allen), care a ajuns până la urmă să respecte abilitățile și tenacitatea lui Bourne. Între timp, Bourne urmărește un fir care îl conduce la Madrid, eliminând câțiva țintași de elită înainte de reapariția lui Nicky Parsons (Julia Stiles) de la CIA, care deodată se decide să îl ajute pe Bourne, sugerând că odinioară au fost apropiați - lucru pe care, bineînțeles, Bourne nu și-l poate aminti.

Interpretarea matură a lui Damon exprimă cât de mult dorește personajul său să lase în urmă uciderile, dar este forțat să recurgă la violență pentru a se apăra și a ajunge la adevăr. El nu are parte de prea mult dialog pentru a explica transformarea lui Bourne, dar expresivitatea lui face ca remușcarea să fie evidentă. Jocul actoricesc al lui Damon s-a îmbunătățit cu fiecare dintre cele trei filme, și este posibil ca acesta să ajungă cel mai bine cunoscut rol al său. Timpul și banii vor decide aceasta, dar oricum, "Ultimatumul lui Bourne" este un foarte bun thriller de spionaj.

Filmul conține multă violență intensă și pe alocuri blasfemii. Biroul pentru Film al Conferinței Episcopilor Catolici Americani clasifică filmul cu A-III - adică pentru adulți. Asociația Americană pentru Filme îl clasifică cu AP-13 - adică se recomandă acordul părinților, fiind interzis celor sub 13 ani.sursa imaginilor:
http://www.thebourneultimatum.com/


mai multe imagini din film 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire