RECENZII 

Recenzii filme

Simpsonii - filmul (2007)
The Simpsons Movie

Regia:David Silverman
Roluri principale:Dan Castellaneta, Nancy Cartwright
Gen:Animație, Comedie
Durata:87
Rating:A-III (AP-13)
Producător:20th Century Fox
Premiera în România:27.07.2007
Sit oficial:http://www.simpsonsmovie.com/
Trailer:video
Imagini:din film
IMDB:info imdb

 

Reclame comerciale




 

Recenzie

Fanii serialului de televiziune The Simpsons (18 sezoane și continuă încă!) nu vor avea parte de surprize prea mari în acest film, dar vor râde din plin. Filmul pe ecran lat este fidel serialului de pe micul ecran, probabil doar câteva expresii și câteva faze fiind dincolo de ceea ce cenzorii tv ar fi acceptat.

Complotul - mult mai complex decât într-un episod tv - îl are în centru evident pe Homer Simpson (voce Dan Castellaneta), care fuge de Russ Cargill (voce Albert Brooks), șeful Agenției de Protecție a Mediului, precum și de președintele Arnold Schwarzenegger (Harry Shearer). Homer aruncă neintențional excrementele porcului de casă în lacul nepoluat din Springfield. Fiica lui, Lisa (Yeardley Smith) apărătoare a mediu, reușește să își ralieze orașul în curățirea apelor. (Lisa are un nou admirator, Colin - voce Tress MacNeille - un irlandez, fiu de star rock, care este la fel de dedicat apărării mediului.) Apele devin tot mai poluate, Cargill declarând carantină în oraș, spre furia cetățenilor, furie care evident va fi canalizată împotriva lui Homer.

Familia - ce o include pe Marge (Julie Kavner), tânărul Bart (Nancy Cartwright) și bebelușa Maggie - este forțată să fugă în Alaska. Ajunsă acolo, familia află de planul lui Cargill de a arunca în aer Springfield. Marge și copiii hotărăsc să se întoarcă pentru a salva orașul, lăsându-l în urmă pe egoistul Homer. Scenariul a fost scris de 11 oameni și include multă, multă satiră. Limbajul problematic vine mai mult din gura lui Homer. Mai există o scenă pe skateboard, în nud, precum și un preludiu romantic între Homer și Marge. Cu toate momentele de acest fel și în ciuda familiei eroine anormale, filmul are un puternic mesaj pro-familie. Este un film pentru adulți, cărora li se adresează cea mai mare parte din umorul filmului, dar părinții care permit adolescenților să urmărească serialul nu vor avea probleme în a-i lăsa să urmărească și filmul.

Filmul conține nuditate masculină, o blasfemie, expresii necizelate, gesturi vulgare, sărut între persoane de același sex, violență. Biroul pentru Film al Conferinței Episcopilor Catolici Americani clasifică filmul cu A-III - adică pentru adulți. Asociația Americană pentru Filme îl clasifică cu AP-13 - adică se recomandă acordul părinților, fiind interzis celor sub 13 ani.



sursa imaginilor:
http://www.simpsonsmovie.com/


mai multe imagini din film



 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire