RECENZII 

Recenzii filme

Harry Potter și Ordinul Phoenix (2007)
Harry Potter and the Order of the Phoenix

Regia:David Yates
Roluri principale:Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint
Gen:Aventuri, Dramă, Familie, Fantastic
Durata:138
Rating:A-II (AP-13)
Producător:Warner Bros.
Premiera în România:20.07.2007
Sit oficial:http://www.harrypotterorderofthephoenix....
Trailer:video
Imagini:din film
IMDB:info imdb

 

Reclame comerciale




 

Recenzie

La începutul celui de-al cincilea film din seria ecranizărilor romanelor autoarei J.K. Rowling - "Harry Potter și Ordinul Phoenix" (Warner Bros.) - vrăjitorul adolescent Harry (Daniel Radcliffe), aflat în vacanța de vară de la Hogwarts, este în mod crud luat peste picior de verișorul său Dudley (Harry Melling). Dar când, câteva momente mai târziu, două oribile creaturi Dementor îi atacă, Harry își folosește magia pentru a-l salva pe Dudley și pe sine. Pentru că a făcut astfel vrăji în lumea reală, Harry urmează să fie exmatriculat de la Școala Hogwarts, deși aliații lui din Ordinul Phoenix, un grup dedicat luptei împotriva răului Voldemort (Ralph Fiennes), îl informează că va fi o audiere finală condusă de Ministrul Magiei, Cornelius Fudge (Robert Hardy).

Fudge respinge afirmația lui Harry că "Lordul Întunericului" s-a întors cu adevărat (așa cum s-a sugerat în ultimul film), și "procesul" pare sortit să se încheie cu exmatricularea permanentă a lui Harry. El este achitat mulțumită intervenției din ultimul minut a directorului Albus Dumbledore (Michael Gambon). Odată întors la Hogwarts, însă, Harry este tratat ca un paria. Doar prietenii lui apropiați Hermione (Emma Watson) și Ron (Rupert Grint) rămân alături de el, dar Harry este torturat de un sentiment intens de singurătate, și în plus chinuit de coșmaruri. Devine clar că Voldemort s-a infiltrat oarecum în creierul lui Harry, și profesorul Snape (Alan Rickman) îl ajută pe Harry să scape de intruziunea mintală a lui Voldemort.

Pentru a-i submina pe Dumbledore și pe Harry, Fudge o aduce pe Dolores Umbridge (Imelda Staunton) să predea Apărarea împotriva Magiei Negre. Aceasta însă, sub veșnicul ei zâmbet și sub caracterul său aparent dulce, se dovedește a fi o adevărată femeie de fier. Interzice folosirea magiei despre care Harry și colegii lui știu că vor avea nevoie pentru a se apăra de forțele răului. Și la fiecare pas, ea le subminează cu nerușinare pe profesoarele McGonagall (Maggie Smith) și Trelawney (Emma Thompson), și chiar și pe Dumbledore însuși. Îndemnat de Hermione, Harry formează un grup secret de studenți care se auto-numesc Armata lui Dumbledore, pentru a învăța tehnicile pe care membrii grupului le vor putea folosi pentru a-l învinge pe Voldemort când se va întoarce.

Alte personaje noi sunt un nou aliat al lui Harry, Luna Lovegood (Evanna Lynch), și fratele vitreg al lui Hagrid, uriașul Grawp (Tony Maudsley). Harry este pentru prima oară sărutat în această serie de filme, de către colega de clasă Cho Chang (Katie Leung). Cu regizorul David Yates încrezător la cârmă, acest film este cel mai bun de până acum. Interpretările actorilor britanici sunt excelente, și mai maturii Radcliffe și prietenii săi au o mai mare profunzime. Alte plusuri sunt efectele speciale mai spectaculoase, o narațiune coerentă, echilibrul între acțiune și drama umană și un mesaj semnificativ despre puterea iubirii și a alegerilor personale în a face binele.

Filmul conține scene cu pericol, violență fantastică moderată și imagini înspăimântătoare, care ar putea exclude spectatorii foarte tineri. Biroul pentru Film al Conferinței Episcopilor Catolici Americani clasifică filmul cu A-II - adică pentru adulți și adolescenți. Asociația Americană pentru Filme îl clasifică cu AP-13 - adică se recomandă acordul părinților, fiind interzis celor sub 13 ani.



sursa imaginilor:
http://www.harrypotterorderofthephoenix.com/


mai multe imagini din film



 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire