RECENZII 

Recenzii filme

Transformers - Razboiul lor în lumea noastră (2007)
Transformers

Regia:Michael Bay
Roluri principale:Jon Voight
Gen:Acțiune, Aventuri, SF
Durata:135
Rating:A-III (AP-13)
Producător:DreamWorks SKG, Paramount Pictures
Premiera în România:07.06.2007
Sit oficial:http://www.transformersmovie.com/
Trailer:video
Imagini:din film
IMDB:info imdb

 

Reclame comerciale




 

Recenzie

În filmul de aproape două ore "Transformers - Războiul lor în lumea noastră", adolescentul Sam Witwicky (Shia LaBeouf) se trezește prins într-o luptă între două grupări de roboți extratereștri - Autobots și Decepticons - aflate în căutarea unui obiect pierdut, Cubul, vital civilizației lor. Străbunicul lui Sam, explorator, a făcut o descoperire importantă în urmă cu decenii la Polul Nord, motiv pentru care Sam este acum dorit de ambele seturi de roboți, care apar ca mașini și camioane made in America.

Optimus Prime (voce Peter Cullen), lider al binevoitorilor Autobots, trimite un Transformer care ia forma unui vechi Camaro galben pentru a-l proteja pe Sam. Bumblebee (voce Mark Ryan) devine prima mașină a lui Sam, și legătura lor este liantul emoțional al filmului. Cu Autobots și Decepticons întrecându-se să localizeze informația pe care Sam nu știe că o posedă, diferite părți sunt atrase în conflict: soldați americani (Tyrese Gibson și Josh Duhamel), secretarul apărării al SUA (Jon Voight), un agent secret federal preocupat de extratereștri, și Mikaela (Megan Fox), colegă de liceu a lui Sam. Nu mai este nevoie să spunem, soarta planetei noastre, a omenirii și poate a întregului univers este în joc.

Regizorul Michael Bay ("Armageddon," "The Rock") nu este un favorit al criticilor, dar evident a învățat câte ceva de la producătorul său executiv la acest proiect, Steven Spielberg. Fanilor Transformer-ilor s-ar putea să nu le placă faptul că Sam îi eclipsează pe eroii roboți, care sunt dificil de deosebit unul de celălalt, în special în timpul bătăliei finale de pe străzile din Los Angeles. Cu toate acestea, a acorda primat oamenilor și emoțiilor umane este un exemplu de amprentă a lui Spielberg. De asemenea, în acord cu nota umanistică a lui Spielberg, mitologia filmului este bazată pe motive familiare precum "puterea poate fi folosită și pentru bine și pentru rău" și "fără jertfă, nu este victorie", motoul familiei Witwicky.

Violența ca de benzi desenate a filmului, în care nenumărate persoane ajung în calea răului fără a fi însă rănite, nu este problematică. "Transformers" este însă presărat de elemente vulgare care nu pot fi ignorate, majoritatea privind trecerea hormonală a lui Sam prin adolescență. În mod regretabil, o mare parte din umor nu este potrivit pentru copii și adolescenți. Cantitatea excesivă de material vulgar, folosit ca umplutură între explozii și urmăriri, este deosebit de nefericită deoarece audiența filmului ar putea să se întindă de la copii de 6 ani care se joacă acum cu acest gen de jucării la adulții de peste 30 de ani care le-au făcut populare în anii 1980.

Filmul conține multe referințe sexuale, limbaj necizelat, gesturi vulgare, glume rasiale lipsite de respect, referințe la droguri și unele secvențe de acțiune violentă moderată. Biroul pentru Film al Conferinței Episcopilor Catolici Americani clasifică filmul cu A-III - adică pentru adulți. Asociația Americană pentru Filme îl clasifică cu AP-13 - adică se recomandă acordul părinților, fiind interzis celor sub 13 ani.



sursa imaginilor:
http://www.transformersmovie.com/


mai multe imagini din film



 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire