RECENZII 

Recenzii filme

Shrek al Treilea (2007)
Shrek the Third (Shrek 3)

Regia:Raman Hui, Chris Miller
Roluri principale:Mike Myers, Cameron Diaz, Eddie Murphy
Gen:Aventuri, Animație, Comedie
Durata:93
Rating:A-II (AP)
Producător:DreamWorks SKG, Pacific Data Images
Premiera în România:18.05.2007
Sit oficial:http://www.shrek.com/
Trailer:video
Imagini:din film
IMDB:info imdb

 

Reclame comerciale




 

Recenzie

Să spunem de la început că "Shrek al Treilea" din fericire se ridică la standardele primelor două filme, putând fi de aceea recomandat cu căldură spre vizionare întregii familii, cu unele minore atenționări. Filmul începe prezentându-ni-l pe Shrek (voce Mike Myers), verdele căpcăun pe care îl îndrăgesc toți, speriat de perspectiva asumării tronului, dat fiind că socrul sub chip de broască (John Cleese) e pe moarte. Înaintea ultimului orăcăit, regele ajunge să zică un nume, al unui potențial candidat la tronul regal: Arthur Pendragon.

Urând restricțiile pe care le impune viața la palat, Shrek este hotărât să îl găsească pe acest individ cu orice preț, așa că pornește cu prietenii săi - Măgărușul (Eddie Murphy) și Motanul Încălțat (Antonio Banderas) - pentru a-l găsi pe tânărul Artie (Justin Timberlake), care se dovedește a nu fi un vașnic cavaler ci un licean pierde-vară. În timp ce Shrek este plecat, Prințul Charming (Rupert Everett), cu unele ajutoare - căpitanul Hook (Ian McShane) și regina cea rea, mama vitregă a Albei ca Zăpada (Susanne Blakeslee) spre exemplu -, vrea să preia el tronul. Ajungând în Ținutul Prea Îndepărtat, trupa cea rea o prinde captivă pe soția lui Shrek, Prințesa Fiona (Cameron Diaz), precum și pe celelalte prințese: Cenușăreasa (Amy Sedaris), Albă ca Zăpada (Amy Poehler) și Rapunzel (Maya Rudolph).

Faptele ajung la urechile lui Shrek, care, cu ajutorul vrăjitorului pensionat Merlin (Eric Idle), se "transportă" imediat acasă, pentru a o elibera pe Fiona și împărăția odată cu ea. În timpul "transportării" Măgărușul și Motanul Încălțat ajung fiecare în trupul celuilalt, ceea ce oferă mai multe ocazii de poante amuzante, Murphy și Banderas fiind în formă maximă. Scenaristul și co-regizorul Chris Miller (alături de Raman Hui) ne oferă o a treia parte mai neagră decât celelalte (moartea regelui, distrugerea orașului...) dar nu lipsesc râsetele. Animația este mai bună ca niciodată, vizual filmul fiind o încântare. Filmul vorbește despre încrederea în sine, despre sacrificarea pentru ceilalți, despre evitarea violenței și încrederea în bunătatea omenirii, aspecte care ne fac să trecem mai ușor peste poantele uneori crude și mai deplasate, care au dat clasificarea A-II.

Filmul conține nuditate (a căpcăunului), unele poante nepotrivite și moartea regelui. Biroul pentru Film al Conferinței Episcopilor Catolici Americani clasifică filmul cu A-II - adică pentru adulți și adolescenți. Asociația Americană pentru Filme îl clasifică cu AP - adică se recomandă acordul părinților.



sursa imaginilor:
http://www.shrek.com/


mai multe imagini din film



 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire