RECENZII 

Recenzii filme

Fântâna (2006)
The Fountain

Regia:Darren Aronofsky
Roluri principale:Hugh Jackman, Rachel Weisz
Gen:Dramă, SF
Durata:97
Rating:A-III (AP-13)
Producător:Regency Enterprises
Premiera în România:02.03.2007
Sit oficial:http://pdl.warnerbros.com/wbmovies/thefo...
Trailer:video
Imagini:din film
IMDB:info imdb

 

Reclame comerciale




 

Recenzie

În "Stăpânul Inelelor" al lui J.R.R. Tolkien, nemuritorii elfi considerau moartea un "dar" acordat de Dumnezeu omenirii, fapt pe care îl înțelege târziu protagonistul căutător de nemurire din "Fântâna". Fântâna Tinereții este imaginată aici asemenea pomului vieții din Cartea Genezei, citată în deschiderea filmului. Scrisă și regizată de Darren Aronofsky, acțiunea - o tragică poveste de dragoste, o aventură istorică, o fantezie științifico-fantastică - împletește trei povești, legate între ele, din trecut, prezent și viitorul îndepărtat, în fiecare dintre ele cuplul fiind minunat interpretat de Hugh Jackman și Rachel Weisz.

Povestea centrală și cea mai impresionantă dintre cele trei îl urmărește pe cercetătorul în medicină Tommy Creo, în cursa lui pentru a găsi un leac care să o vindece pe soția lui bolnavă în fază terminală, Izzy, care scrie o carte. Tommy ajunge să citească manuscrisul, a cărui intrigă este un ecou al propriei lui căutări: un conchistador din secolul al XVI-lea este trimis în Lumea Nouă pentru a găsi Fântâna Tinereții pentru iubita lui, regina Spaniei. Căutarea îl duce la o piramidă maiașă unde, într-una dintre cele mai bune scene ale filmului, plătește un preț enorm pentru obsesia lui.

Mai puțin reușite sunt secvențele gen New-Age care au loc în secolul al 26-lea, când Tommy - care nu a îmbătrânit deloc, ras pe cap, practică tai chi și meditează în poziția lotus plutind într-o capsulă spațială sferică spre o stea îndepărtată venerată de maiași, unde speră să găsească secretul vieții veșnice. În cadrul acestor secvențe, Weisz este prezentă doar sub forma unei apariții fantomatice. Având la bază o idee care trezește curiozitatea, filmul plin de teme spirituale este uneori emoționant, uneori confuz, dar imaginile sunt extraordinare și tema unificată a iubirii și mortalității conduce la o reflecție asupra felului în care moartea ne ajută să ne definim umanitatea și dă sens vieților noastre.

Filmul conține o oarecare violență, un act sexual marital sugerat, o scenă însângerată de jertfire de sine, scurte imagini cu torturi și puțin limbaj necizelat. Biroul pentru Film al Conferinței Episcopilor Catolici Americani clasifică filmul cu A-III - adică pentru adulți. Asociația Americană pentru Filme îl clasifică cu AP-13 - adică se recomandă acordul părinților, fiind interzis celor sub 13 ani.



sursa imaginilor:
http://pdl.warnerbros.com/wbmovies/thefountain/


mai multe imagini din film



 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire