RECENZII 

Recenzii filme

Rețeaua miraculoasă (2006)
Charlotte's Web

Regia:Gary Winick
Roluri principale:Julia Roberts, Dakota Fanning
Gen:Dramă, Familie
Durata:113
Rating:A-I (G)
Producător:Paramount Pictures, Nickelodeon Movies
Premiera în România:02.02.2007
Sit oficial:http://www.charlotteswebmovie.com/
Trailer:video
Imagini:din film
IMDB:info imdb

 

Reclame comerciale




 

Recenzie

Prin "Rețeaua miraculoasă", regizorul Gary Winick ne oferă un film magic, o adaptare a iubitei cărți pentru copii "Charlotte's Web", scrisă de E. B. White. Este fără îndoială unul dintre cele mai bune filme pentru familie ale anului 2006.

Filmul urmărește cu multă fidelitate cartea, avându-l în centru pe Wilbur (Dominic Scott Kay), un porcușor salvat de la tăiere de iubirea unei fetițe, Fern (Dakota Fanning), de o curte de animale vorbitoare și de un păianjen, Charlotte (Julia Roberts). În timp ce versiunea animată din 1973 este încă greu de uitat, Winick se folosește de animale vii și de animația pe computer - ca în seria "Babe" - pentru a crea o atmosferă credibilă și amuzantă. În plus filmul beneficiază de voci ale unor staruri de primă mână, precum Oprah Winfrey, Steve Buscemi, John Cleese, Robert Redford, Reba McEntire, Cedric the Entertainer, Kathy Bates și Sam Shepard.

Capturând inocența fabulei lui White, Winick nu lasă niciodată ca magia computeristică să umbrească magia poveștii, lăsându-i intact mesajul mereu valabil despre prietenie și despre ciclul dulce-amar al vieții. Pentru a-l descuraja pe proprietarul fermei să îl servească pe Wilbur la masa de Crăciun, Charlotte țese niște mesaje deasupra grajdului porcușorului, pe care fermierul le ia ca semne miraculoase. "Teribil", spune unul dintre mesaje. La fel se poate spune despre tot acest film: este teribil.

Filmul conține câteva glume mai nesărate. Biroul pentru Film al Conferinței Episcopilor Catolici Americani clasifică filmul cu A-I - adică audiență generală. Asociația Americană pentru Filme îl clasifică cu G - adică tot audiență generală.



sursa imaginilor:
http://www.charlotteswebmovie.com/


mai multe imagini din film



 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire