RECENZII 

Recenzii filme

Diamantul sângeriu (2006)
Blood Diamond

Regia:Edward Zwick
Roluri principale:Leonardo DiCaprio, Jennifer Connelly
Gen:Acțiune, Dramă, Thriller
Durata:138
Rating:A-III (R)
Producător:Warner Bros. Pictures
Premiera în România:26.01.2007
Sit oficial:http://blooddiamondmovie.warnerbros.com/
Trailer:video
Imagini:din film
IMDB:info imdb

 

Reclame comerciale




 

Recenzie

Acest film este dintr-o specie rară: acțiune și aventură combinate cu o analiză socială. "Diamantul sângeriu" se desfășoară în Sierra Leone, unde trei oameni își unesc forțele pe fundalul sângerosului război civil ce secătuiește resursele naturale ale țării. Cei trei sunt Danny Archer (Leonardo DiCaprio), un mercenar zimbabwean care vinde diamante contra arme (acestea în cele din urmă ajung la rebelii care terorizează populația); Maddy Bowen (Jennifer Connelly), o reporteriță americană; și Solomon Vandy (Djimon Hounsou), un pescar african care a fost separat de familia sa și acum dorește cu ardoare să și-o regăsească.

După ce a fost despărțit de familia sa și forțat să lucreze în minele de diamante, Solomon reușește să ascundă un rar diamant roz în junglă. Fapta lui Solomon nu scapă neobservată, sadicul lui supraveghetor acuzându-l ulterior în public. Oportunistul Danny se oferă să îl ajute pe Solomon să își găsească familia dacă împarte în schimb profiturile de pe urma diamantului - se încheie astfel o ciudată alianță. Între timp Maddy îl identifică pe Danny ca fiind un traficat cu diamante și îi cere să o introducă în lumea comerțului ilegal cu pietrele prețioase. Danny nu are nici un interes să coopereze cu jurnalista până când își dă seama că Maddy l-ar putea ajuta să o găsească pe soția lui Solomon și pe copiii acestuia. Desigur, se îndrăgostesc. Ea caută să îi deschidă ochii relativ la suferințele umane provocate de comerțul în care el este implicat.

Fiul de 12 ani al lui Solomon, Dia (Kagiso Kuypers), a fost capturat iar creierul i-a fost spălat de către rebelii conduși de viciosul căpitan Poison (David Harewood). Copiii soldați sunt antrenați să fie ucigași nemiloși. La un moment va fi o confruntare între Solomon și fiul său, într-una dintre cele mai impresionant scene ale filmului. Edward Zwick - regizorul filmului "Ultimul samurai" - reușește din nou să echilibreze secvențele de acțiune cu secvențe cu suflet. DiCaprio și Hounsou oferă prestații solide, doar Connelly fiind puțin artificială. Filmul vorbește despre originile imorale ale acestor diamante - luate din țări măcinate de războaie - și de exploatarea copiilor soldați. Iar dorința lui Solomon de a-i regăsi pe cei dragi ai lui transmite un puternic mesaj pro-familie. În mod îmbucurător, romanța DiCaprio-Connelly este fără elemente sexuale, mai puțin un comentariu deplasat.

Filmul conține multă violență și sânge, dar mânuită cu bun simț, expresii vulgar, amenințare cu viol. Biroul pentru Film al Conferinței Episcopilor Catolici Americani clasifică filmul cu A-III - adică pentru adulți. Asociația Americană pentru Filme îl clasifică cu R - adică acces restricționat.



sursa imaginilor:
http://blooddiamondmovie.warnerbros.com/


mai multe imagini din film



 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire