RECENZII 

Recenzii filme

Mumble, cel mai tare dansator (2006)
Happy Feet

Regia:George Miller
Roluri principale:Nicole Kidman, Hugh Jackman
Gen:Aventuri, Animație, Comedie
Durata:109
Rating:A-II (AP)
Producător:Village Roadshow Pictures
Premiera în România:22.12.2006
Sit oficial:http://www2.warnerbros.com/happyfeet/
Trailer:video
Imagini:din film
IMDB:info imdb
descarcati screensaver
Spuneți părerea:despre film pe forumul catolic  NOU!!!

 

Reclame comerciale




 

Recenzie

Odată ce acele adorabile păsări din Antarctica au câștigat un Oscar pentru "Marșul pinguinilor", un film de animație despre pinguini nu poate fi departe. Cu acțiunea desfășurându-se bineînțeles la Polul Sud, povestea "Mumble cel mai tare dansator" a regizorului George Miller îl are în centru pe Mumble (voce Elijah Wood), un tânăr pinguin imperial care are ritmul în picioare, dar a cărui voce atunci când cântă zgârie urechile. Incapabil să cânte vreo melodie, el nu își poate găsi cântecul de împerechere care este unic pentru fiecare pinguin imperial. În viața reală, păsările folosesc țipete și triluri, dar aici este o amestecătură de hip-hop, cântece vechi și rock.

Tatăl lui Mumble, Memphis (Hugh Jackman), cânta "Heartbreak Hotel" al lui Elvis Presley atunci când îi făcea curte celei care acum îi este soție, Norma Jean (Nicole Kidman). Șansele ca Mumble să reușească vreodată să cucerească afecțiunea mult curtatei Gloria (Brittany Murphy), care este cea mai bună cântăreață de pe banchiză, sunt foarte mici. Ea îl consideră drăguț, dar ciudat: el dansează mereu step, o excentricitate considerată scandaloasă pe pământul pinguinilor. Când încearcă să îi învețe pe câțiva dintre prietenii săi unele mișcări de dans, este alungat din comunitate de către severul bătrân pinguin Noah (Hugo Weaving), care îl acuză că a atras mânia zeului pinguinilor și a făcut ca rezerva de pește să scadă. Mumble caută să arate că Noah greșește și să rezolve enigma ce stă în spatele lipsei de hrană. Se află alături el un cvintet de pinguini mai mici - Adelie Amigos - conduși de Ramon (Robin Williams).

Din punct de vedere vizual, "Mumble cel mai tare dansator" se află printre cele mai bune dintre recentele filme cu animația realizată pe computer, cu un realism cu adevărat uimitor - de la penele lui Mumble la minunatele peisaje glaciale. Ansamblul de voci pe care actorii le împrumută personajelor este de asemenea extrem de bun. Din punct de vedere narativ, însă, scenariul înghesuie prea multe teme grele - precum prejudecățile, intoleranța, conformarea și preocuparea pentru mediu - în poveste. Chiar dacă unii părinți ar putea să considere deranjant substratul subtil al filmului - legat de vârstnicii înguști la minte cu respingerea stilului de viață al lui Mumble din motive religioase - mesajele generale despre iubire și auto-acceptare ar trebui să topească majoritatea obiecțiilor.

Filmul conține umor și aluzii ușor necizelate, precum și unele amenințări și două secvențe înfricoșătoare care ar putea să îi deranjeze pe spectatorii foarte mici, dar care sunt probabil în regulă pentru copiii mai mari. Biroul pentru Film al Conferinței Episcopilor Catolici Americani clasifică filmul cu A-II - adică pentru adulți și adolescenți. Asociația Americană pentru Filme îl clasifică cu AP - adică se recomandă acordul părinților.



sursa imaginilor:
http://www2.warnerbros.com/happyfeet/


mai multe imagini din film



 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire